16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăOp & EdOpiniiBaba Novak Djokovic bate mijloacele progresismului

Baba Novak Djokovic bate mijloacele progresismului

Uneori, anumite evenimente aparent minore devoalează mai mult din mentalitatea și cultura unei societăți, decât nesfârșite teorii sociologice.

Așa e și cazul Djokovic, care de la o gafă  a autorităților australiene  a incendiat lumea sportului și nu numai. Însă Australia s-a consacrat ca lagăr progresist de ani buni de zile, prin urmare surpriza nu e de proporții nebănuite. În urmă cu doi, fostul jucător american, John McEnroe, pe cât de talentat la vremea lui, pe atât de cabotin, o înjura ca la ușa vestiarului pe Margaret Court, legenda tenisului australian și mondial, deținătoarea recordului de grand slam-uri în tenisul feminin și cea care dă numele arenei principale de la turneul de mare șlem organizat la Antipozi. Ba chiar mai mult decât atât, au existat proteste, din partea celor care numesc progres, degenerarea speciei umane, prin care aceștia cereau ca numele arenei să fie schimbat. De unde i se trage acest oprobriu public marii campioane? De la pozițiile sale conservatoare sănătoase în care critica implementarea juridică a devianțelor educaționale: ”La vârsta de șapte-opt ani, sunt copii care iau decizia de a-și schimba sexul. Nu, mai bine citiți primele două capitole din Geneză, unde citiți că Dumnezeu a făcut bărbatul și femeia. Mulți tineri iau hormoni, iar corpul li se schimbă drastic până la vârstă de 17 ani, atunci când realizează: ”acum sunt băiat, dar cu adevărat eu eram fată.” Pentru că, știți ce, Dumnezeu ne-a creat în felul acesta.” Anul trecut, legendara jucătoare nu a fost invitată la turneul australian, unde deține recordul istoric de 11 titluri și unde arena principală îi poartă numele, din cauza convingerilor religioase creștine.  

John McEnroe o numea mătușa nebună pe Margaret Court și îi ura succes Serenei Williams să doboare recordul venerabilei australience. Jucătoarea americană fiind și ea o luptătoare deschisă împotriva normalității umane și în același timp o favorizată a forurilor de tenis, când vine vorba de a încălca regulamentele de joc, anti-doping și de bun simț. Clanul Williams a purtat victimizarea rasistă ca pe un prosop în geantă, aruncându-l în fața tuturor celor care îndrăzneau să aibă dreptate în fața lor. Să nu uităm că tatăl Williams o făcea acum mai bine de 24 de ani, pe jucătoarea noastră, Irina Spârlea, ”curcan mare și alb”. Imaginați-vă să-i spună acum cineva Serenei, deși mai corect ar fi, învolburatei, că e un ”curcan mare și negru”! La care unii adaugă de mulți ani și cuvântul dopat, comparând-o cu cât e de injectată carnea de curcan. Bănuielile sunt deja vecine cu certitudinea în ceea ce privește curățenia sportivă a americancei. Toate acestea sunt întărite de nenumărate episoade în care ”delicata” făptură nu a permis comisiei anti-doping să-i recolteze probe. Nu i s-a întâmplat nimic. În felul acesta poate continua să alerge până la adânci bătrâneți pe teren, chiar dacă unii urmărind-o vor crede că au nimerit pe un canal de desene animate, unde o văd pe bucătăreasa din Tom și Jerry, cum aleargă dintr-o parte într-alta de parcă ar fugi să ia capacul de pe oală.

Toate aceste vedete din lumea sportului și nu numai aparțin de secta corectitudinii politice pe care o reprezintă cu glorie, și care nu le interzice bădărănia, ba îi aplaudă încurajator în lupta lor pentru privilegii și discriminare. Acest mediu a urlat mereu urlau în favoarea celor pe care Darwin ar fi fost încântat să îi întâlnească, pentru că ar fi găsit veriga intermediară lipsă din lanțul evolutiv, ceea ce i-ar fi protejat  teoria evoluționistă de multele contestări.

Aceasta e lumea tenisului în care Novak Djokovic înoată contra curentului și în care e foarte greu să ai dreptate dacă nu ești în corabia nebunilor. Ideologia marxistă a intrat precum igrasia în pereții societății globale, neiertând nimic. Să ne aducem aminte cum campionatul european de fotbal, de anul trecut, s-a desfășurat sub semnul curcubeului LGBT. Muzica, cinematografia, sportul sunt controlate de elita financiar progresistă care după ce interzice, ostracizează și pune la colț ereticii se apără cu un aer de nobilă indignare în fața acuzelor, numindu-i pe autorii lor, conspiraționiști.

Mats Wilander, fost număr unu mondial și comentator de elită al tenisului și-a permis să aibă o altă părere decât crucișătorul presei românești, cel care a fost mereu cu ”gândul” într-o parte și cu ”adevărul” în cealaltă: ”Îmi place că Novak a rămas acolo, că se luptă la tribunal pentru șansa de a juca tenis. Asta arată lumii cine este de fapt Novak Djokovic. Își dorește să joace la Australian Open. Putea să se întoarcă imediat acasă și să spună că Australia i-a dat undă verde să vină în țară, iar apoi că nu i-au mai dat voie. Singura care ar fi arătat rău ar fi fost Australia. Dacă iese de acolo fără să joace, cred că toată lumea ar trebui să se ferească. El a demonstrat de fiecare dată că revine mai puternic din orice luptă care pare pierdută”. Autoritățile australiene au dat înapoi pe moment. Dacă Novak Djokovic va juca la Australian Open asta se va datora faptului că există teama de-a detona o bombă mediatică prea mare, deși ne putem gândi că  interesele australiene asupra zăcământului de litiu din Serbia nu sunt simple speculații conspiraționiste, ci o carte mare de jucat, mult mai mare decât întreg tărăboiul propagandistic. Indiferent de deznodământ, jucătorul sârb va ieși învingător moral din lupta cu ”mijloacele” lagărului progresist.

Ciprian Blidaru
Ciprian Blidaru este contributor RL din anul 2021. Ciprian a studiat Filozofia la Universitatea Babeş - Bolyai, Cluj Napoca și deține un master în Managementul Resurselor Umane. Debut în presă: 2004, ştiri, reportaje, interviuri, editoriale, emisiuni radiofonice, apariții în presa locală şi centrală :Hotnews, Evz, Lumea, Europolis, Dilema Veche.
Cele mai citite

Strașnicii Zdob și Zdub, isprăviți de junta progresistă

De la ABBA, Eurovision nu a mai reușit să lanseze vreun șlagăr. Motivul? Suprapolitizarea concursului muzical. La ultima ediție, de departe, progresiștii și-au dat...

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...
Ultima oră
Pe aceeași temă