-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăOp & EdOperațiunea: ”Nu puneți mâna pe Vasilică!”

Operațiunea: ”Nu puneți mâna pe Vasilică!”

Românii privesc de câteva zile un spectacol halucinant. Nu înțeleg miza. Pentru ce se luptă politrucii? Răspunsul ar putea fi cuprins într-o singură întrebare: ”Cât vrei ca să o închidem acum?”(Florin Cîțu către Mircea Hava, expresie folosită des în poker)

În viața publică s-a lansat cea mai vastă operațiune: “Nu puneți mâna pe Vasilică!” Puțină lume știe că pe Florin Cîțu, mama l-a botezat și Vasilică.

Un grup de comando, bine instruit și antrenat în acțiuni de guerilă, a luat în stăpânire  statul român. Gealații sistemului au decretat: “Nu puneți mâna pe Vasilică!” Parlamentul a ajuns teatru de război. Doar pentru ca un țepar de bănci, în stare flască, să fie perceput drept farul de pe mal, întreaga mare băltește de căciuli de protecție. Chipiele plutesc, de zici că s-a înecat tot regimentul. Când colo, scafandrii puterii se ascund, pentru a nu fi văzuți cum pregătesc desantul de forță, arestarea statalității.

O lovitură de stat cu perdeluță

Fără să declare Legea Marțială, insurgenții încearcă să dea lovitura de stat. Sprijiniți de președintele statului și de tot activul de securici, îl țin pe Vasilică în mână să nu cadă.

Criza e fără precedent. Întreg arsenalul e pregătit de luptă. Dar care e miza? Românii, în proporție de 70%, nu-l mai vor pe Cîțu premier. Jumătate dintre parlamentarii liberali ar vota căderea lui de la guvern.

O alianță contra naturii, PNL-PSD s-a format, nu din neant, ci dintr-un compromis porcesc.

Mulți știam de camuflarea lui Marcel Ciolacu. Dar nu credeam că el se desconspiră, atât de timpuriu. Speram să rămână pe locul său de opozant de catifea, dar nu s-a putut. L-au scos la sacrificiu.

Cine își ia plăcuța suedeză-n dinți?

Pe la colțuri, siamezii rezistenți, conducători ai partidului frățesc, de origine neomarxistă, se întreabă dacă ”își vor lua muia-napoi.” Ne permitem o astfel de formulă, deși aveam o anumită pudoare, dată de cei șapte ani de acasă.

Într-un moment de maxima expresivitate stilistică și semantică, marele filosof al neamului, cadorisit de sistem cu editură, avea să emită maxima: ”expresivitatea unui cuvânt de origine ţigănească, pe care-l înţelege toată lumea, e pe punctul să capete un destin istoric.” Într-o competiție de înjurat și de dărâmat alte guverne, a spus că ”își permite s-o rostească (muia n.a.), fără să roşească.”

Și iată că azi, multor liberali de condiție nu le e rușine să contemple noua învârtoșare guvernamentală. Deși flasc, proptele lui Ciolacu nu se văd, dar se simt la orice atingere. Așa se explică de ce insurgenții au declanșat Operațiunea ”Nu puneți mâna pe Vasilică!”

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Astăzi, în Parlament, se dă un vot în acest sens. La indicațiile comisarului pentru xenofobie, de pe lângă scaunul de prim dregător al lui Vasilică, aleșii neamului vor supune la vot o declarație comună. Sigur că ea nu va fi numită așa: ”Nu puneți mâna pe Vasilică!”, dar oamenii cu naturelul simțitor vor înțelege sensul acțiunii.

Cine are voie să pună mâna pe Vasilică?

Nae Cațavencu a reînviat. Noul Trahanache face un ”dandanache” anticonstituțional și Măria sa sistemul pedepsește pe cel care a îndrăznit să pună mâna pe Vasilică.

Deh, așa e în Administrația purtătorului de șapcă, dată de născătorul de câți și de mama lor de pungași de bănci. Cine nu bea cu ei, bea împotriva lor.

Citește și Alba neagră pe energie

Au dus în deșert tabula statului, și-au bătut joc de orice regulamente parlamentare, au aruncat în luptă judecătorii constituționaliști, cu unicul scop de-al ține pe Vasilică drept.

Aciuiții în #echipacastigatoare se lăudă că doar ei au voie să pună mâna pe Vasilică. Și așa s-au dus prin țară, noii proxeneți politici să convingă delegații la Congres că doar cei care votează cu Florin Cîțu președinte al PNL vor avea voie să pună mâna pe Vasilică.

Vă dați seama câte complexe de inferioritate zac în sufletele ucise de propaganda sistemului? Câți se vor înghesui să primească privilegiul de a pune mâna pe Vasilică?

Oaia cu noroc pentru unii liberali

Prin filialele locale ale PNL s-a declanșat o competiție aspră între cei care-l văd pe Vasilică drept oaia norocoasă și cei care se prind că după 25 septembrie nu va mai fi decât oaia neagră. Mulți se văd în funcție de comandă, puși la robinetele de apă cu aur, dar nu se ginesc că, până să ajungă să pună mâna pe cașcaval, Cîțu va fi mort politic. Să ne mai întrebăm de ce au declanșat jihadul împotriva celui care i-a pus pe funcții și le-a dat privilegii? Ce câștigă PNL dacă va fi dat afară Ludovic Orban?

Mulți veniți, puțini aleși, se poate spune. Un grup minuscul e preocupat doar cum să facă rapid suta de milioane și să o tulească în țări străine.

Ați văzut pe undeva ca Vasilică, cel adevărat, mielul din poveste, să fie primit și el în horă? Nici vorbă. El e trimis la primărie să-și ia banii de căldură.

Vasilică din #echipacastigatoare nu e decât vehiculul prin care un grup bine organizat va pune mâna pe finanțele țării. I se fâlfâie limbutului că, după mandatul său, trezoreriile statului vor fi goale.

”Apres nous, le deluge” i-ar fi spus Marchiza de Pompadour Regelui Ludovic al XV-lea după pierderea Sileziei. Apres Cîțu, potopul, ar spune Alina Gorghiu, îngrijorată de viitorul partidului, cum suntem noi îngrijorați de sfârșitul Căii Lactee.

Vocile lumii

Marius Oprea

Publicist și istoric

”Ruşinea liberalilor nu mai poate fi ştearsă. ”Soluţia crizei”, de care vorbea Klaus Iohannis la întîlnirea virtuală cu corpul diplomatic, aceasta e – câştigarea partidului liberal de către Cîţu, printr-o manevră de forţă, o preluare ostilă, cum se spune în lumea afacerilor din care vine bancherul repudiat, cu concursul PSD-ului, care devine astfel ”naşul” noului PNL, condus de ”echipa cîştigătoare,” a scris Marius Oprea în editorialul de pe Mediafax.

Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă