15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăLifestyleZeci de suporteri sunt REȚINUȚI la Budapesta, după meciul Ungaria – România....

Zeci de suporteri sunt REȚINUȚI la Budapesta, după meciul Ungaria – România. Unii sunt ROMÂNI

51 de suporteri au fost reținuți sau chiar arestați, sâmbătă, la Budapesta, în contextul violenţelor produse după meciul de fotbal Ungaria – România.

Meciul, contând pentru grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, s-a încheiat la egalitate, 0 – 0.

Poliția din Ungaria a anunțat că 22 de persoane au fost arestate pentru violenţe, iar alte câteva zeci de persoane au fost reținute pentru tulburarea ordinii publice. Agenția MTI, citată de Mediafax, precizează că printre cei arestaţi se află şi patru români.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei, 38 de persoane (15 fani maghiari şi 23 de poliţişti) au fost rănite în timpul incidentelor din apropierea Groupama Arena.

Înaintea meciului şi după meci, suporteri ce făceau parte dintr-un grup de 1.500-2.000 de fani au atacat în mod repetat forţele de ordine cu sticle, petarde, pietre, indicatoare rutiere şi chiar coşuri de gunoi. 21 de maşini ale poliţiei şi un tun de apă au fost distruse.

Poliţiştii au reacţionat folosind gaze lacrimogene, un tun de apă şi câini pentru a restabili ordinea.

Joi seară şi vineri au avut loc mai multe incidente înaintea meciului. Astfel, un poliţist a fost rănit uşor şi 18 persoane au fost puse sub acuzare, în urma incidentelor care au avut loc între grupuri de huligani şi forţe de ordine. Dintre cele 18 persoane, 16 sunt acuzate de vandalism, iar două de agresarea unui poliţist, a anunţat, vineri, un purtător de cuvânt al poliţiei maghiare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu a dat avizul proiectului Drumului Expres Focșani – Brăila

Ministerul Transporturilor a aprobat joi, 23 mai 2024, indicatorii tehnico-economici pentru Drumul Expres Focșani-Brăila, o investiție estimată la aproximativ un miliard de Euro, a...

PNL, mai jos de genunchiul broaștei, la cel al lui Vâlceanu

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat din nou – chiar mai puternic decât au dovedit acțiunile președintelui Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu –...

Preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru acreditarea lui Sebastian Mitrache ca ambasador al României în Arabia Saudită

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind acreditarea lui Sebastian Mitrache în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Arabiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă