16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleUnde pleci în vacanță anul acesta? Grecia rămâne destinaţia...

Unde pleci în vacanță anul acesta? Grecia rămâne destinaţia preferată a românilor

Călătoriile sunt întotdeauna cele mai bune investiții. Te poţi deconacta de stresul și rutina cotidiene și să-ţi planifici din timp vacanțele cele mai importante alături de cei dragi. Escapade romantice pe plaje îndepărtate și exotice, sejururi all-inclusive în țară și în străinătate, călătorii de aventură sau vacanțe la SPA, toate acestea au avut vizitatorii la dispoziție  la recentul Târg de Turism al României care a avut  loc în perioada 20 – 23 februarie la Romexpo. Interesul a fost deosebit de mare deoarece primăvara este un moment excelent de planificare, inclusiv a vacanţelor, iar, pe de altă parte, au fost oferite reduceri consistente de preţuri.

Zonele mediteraneene, preferinţele românilor

Totodată, târgul ne-a oferit şi posibilitatea aflării care sunt preferinţele românilor în materie de turism dar şi interesul de promovare al turismului pentru potenţialii turişti români manifestat de unele  dintre ţările participante. Nu este un secret pentru nimeni că foarte mulţi turişti români preferă zonele mediteraneene, atât datorită frumuseţii şi spectaculozităţii locurilor cât încărcăturii culturale şi istorice. În plus, sunt atraşi de faptul că oameni  de aici sunt deschişi şi prietenoşi, ca şi românii,  iar aici regăsesc, nu de puţine ori, tradiţii şi stil de viaţă apropiat.

Ce va fi în 2020 şi în anii următori? Se poate face afirmaţia că Grecia va rămâne o destinaţie predilectă pentru români, mai ales că aici se poate ajunge şi cu maşina proprie iar drumurile de legătură se îmbunătăţesc pe zi ce trece. Preferinţele pentru Turcia au scăzut iar tendinţa se va accentua mai ales datorită nesiguranţei zonei şi a războaielor din apropiere. În condiţiile epidemiei cu Coronavirus, Italia iese deocamdată din discuţie iar Spania este destul de departe iar şi aici se pare că epidemia începe să se dezvolte. Oricum, este ştiut că virusul nu suportă temperaturile înalte, fiind de presupus că odată cu încălzirea vremii şi apropierii verii, flagelul epidemiei se va reduce simţitor, poate chiar va dispărea. Un atu în plus pentru alegerea ca destinaţie de vacanţă a ţărilor mai apropiate geografic de ţara noastră şi plasate în sudul Europei şi care au fost mai puţin atinse de epidemie. Şi aici, Grecia este într-o poziţie privilegiată, mai ales că atingerea obiectvului turistic cu maşina proprie este acum mult mai convenabilă decât cu avionul.

Grecia, o destinaţie pentru toate gusturile şi anotimpurile 

Nu mai este cazul să enumerăm nenumăratele destinaţii turistice şi atracţiile din Grecia, ele sunt binecunoscute de români şi este deosebit de greu de a face o alegere deoarece multe, multe locuri sunt extrem de îndrăgite. Interesul românilor s-a putut observa şi la târg, standul grecesc fiind în permanenţă plin, aşa cum arată şi fotografiile.

Nu numai plaje şi insule frumoase (asta o ştie toată lumea) dar şi munţi verzi, ape purpurii, canioane, râuri, cascade,defilee,  lacuri, vulcani, delte, Grecia este plină de locuri excepţionale, ceea ce o face o destinaţie turistică plină de atracţii şi bună pentru toate anotimpurile.

 

“Soare, lumină şi cultură” este deviza sub care se prezintă mai ales că se bucură şi de multe alte “daruri”: istorie antică, arhitectură tradiţională, vegetaţie abundentă, bucătărie excepţională. Se poate face astfel turism arheologic, maritim, montan, religios, cultural, focloric, balnear şi chiar gastronomic.

 

Românii mai sunt atraşi şi de stilul de viaţă al grecilor, deschis şi primitor, totdeauna optimist, aici întâlnesc şi numeroase tradiţii comune iar mâncarea este extraordinară. Avem în plus şi o spiritualitate comună şi de aceea ne plac obiceiurile de aici. Prietenia dintre români şi greci a fost totdeauna la înălţime.

Xanti

În standul plin de vizitatori al Greciei am purtat un scurt dialog cu domnul Georgios Stafylakis, Director al Organizaţiei Elene de Turism, biroul din România, care, printre numeroasele evenimente tradiţionale greceşti pline de însufleţire a avut amabilitatea să ne împărtăşească câteva idei legate de târg şi de turismul românesc în Grecia:

“În primul rând aş dori să felicit Romexpo pentru modul cum a organizat Târgul de Turism al României din acest an, deasemenea felicit şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) pentru contribuţia  la cel mai important eveniment de turism din România.

Organizaţia Naţională de Turism a Greciei a participat, ca în fiecare an de altfel, cu un stand impresionant în care am organizat numeroase evenimente şi am primit cu bucurie numeroşi vizitatori.

Grecia va fi din nou destinaţia preferată a românilor în 2020 pentru că este locul ideal pentru vacanţă, foarte aproape de România.

Eu cred că acest sezon este unul al oportunităţilor şi acestea se vor reflecta  şi în preţurile vacanţelor. Românii sunt foarte familiarizaţi cu Grecia şi destinaţiile turistice greceşti, în special acelea care sunt uşor accesibile cu maşina, iar românii ştiu să profite de aceste oportunităţi.

Ospitalitatea grecească este bine-cunoscută în special pentru români, prietenii noştrii apropiaţi, şi le urăm un călduros bun venit”.

 

Domnul Georgios Stafylakis ne-a promis că vom continua discuţia noastră pe tema turismului românesc în Grecia.

 

 

 

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă