29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăLifestyleTravelCât costă să faci Paștele în România? Cele mai ieftine destinații

Cât costă să faci Paștele în România? Cele mai ieftine destinații

Cele mai căutate zone turistice din România pentru petrecerea sărbătorilor Pascale rămân zonele montane precum Valea Prahovei, dar și zonele recunoscute pentru tradițiile speciale de Paște precum Bucovina și Maramureș.

Valea Prahovei, în topul celor mai scumpe destinații pentru petrecerea Paștelui

Așa cum era de așteptat, în perioada Paștelui, cele mai căutate destinații rămân stațiunile montane și marile orașe (alese de 50% dintre turiștii care au făcut rezervări).

Conform platformei hoteliere Travelminit.ro, românii au plătit pentru mini-vacanța de Paște din acest an prețuri cuprinse între 800 și 1200 lei / persoană pentru 4 nopți de cazare în perioda 22 – 26 aprilie 2022, cu o masă tradițională de Paște inclusă.

Cele mai ieftine pachete au fost disponibile în Delta Dunării, unde sezonul turistic de abia începe și unde românii au plătit începând de la 800 lei / persoană pentru sejurul de Paște. În Bucovina și în Defileul Dunării prețurile încep de la 900 lei / persoană. Pentru o mini-vacanță de Paște în zona secuimii, în Harghita și Covasna, românii au plătit prețuri de la 1000 lei / persoană.

Cea mai scumpă zonă pentru petrecerea sărbătorilor pascale rămâne Valea Prahovei, unde românii au plătit în medie aproximativ 1200 lei / sejurul pentru vacanța de Paște care include 4 nopți de cazare, mic dejun și o masă tradițională de Paște.

În funcție de tipul de unitate de cazare, turiștii au ales din nou pensiunile (42%) pentru vacanța de Paște, acestea fiind urmate de hoteluri, pentru care au optat 24% dintre românii care au făcut rezervări în weekendul prelungit. Cu toate acestea, Travelminit a înregistrat în 2022 cu 48% mai puține înnoptări pentru perioada Paștelui comparativ cu 2019, semn că turismul încă mai are de recuperat după anii dificili ai pandemiei.

Pe lângă cazare și mic dejun, sejurul de Paște include numeroase oferte și activități extra pentru turiști: mese festive, cu o varietate de bunătăți tradiționale, excursii incluse în pachetul de cazare, dar și multe alte opțiuni de petrecere a timpului liber, astfel încât aceștia să se simtă bine și să se bucure la maximum de sejurul lor.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă