15.9 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeLifestyleTendințe în gresie portelanata. De ce să alegi acest finisaj și unde...

Tendințe în gresie portelanata. De ce să alegi acest finisaj și unde poate fi folosit?

Alegerea finisajelor potrivite poate reprezenta o adevărată provocare pentru fiecare dintre noi, în special atunci când vorbim de gresie. Magazinele de specialitate pun la dispoziția clienților o mulțime de modele deosebite, nuanțe diferite, dimensiuni și particularități diverse, iar dacă nu optezi pentru ajutorul unui specialist în domeniul finisajelor, te invităm să citești ce ți-am pregătit în următoarele rânduri. Cu ajutorul acestui articol te vei asigura că faci alegerea potrivită, atât din punct de vedere calitativ, cât și din punct de vedere estetic și vei ști exact unde poți monta gresia porțelanată și care sunt sfaturile profesioniștilor.

În ultima perioadă plăcile de gresie portelanata au atras privirile clienților și au reprezentat prima opțiune a acestora, indiferent dacă vorbim de propria locuință, spații comerciale, restaurante sau piscine. Proprietățile gresiei porțelanate sunt uimitoare, motiv pentru care aceasta este un produs versatil, ce poate fi utilizat într-o mulțime de situații, condiții și locuri.

Gresia porțelanată este un tip de gresie ceramică, care are anumite particularități deosebite și este fabricată din materiale naturale, presate și arse la temperaturi ridicate. Datorită componentelor și întregului proces prin care se obține rezultatul final, aceasta are o rezistență și durabilitate mult mai crescută față de gresia clasică, dar și rezistență la umezeală, motiv pentru care este aleasă de un procent mare de clienți.

Printre cele mai importante și de interes beneficii ale gresiei porțelanate se află și:

  • Rezistență la trafic

Gresia porțelanată este foarte rezistentă la abraziune și zgârieturi. Datorită gradului de rezistență crescut, aceasta poate fi utilizată chiar și la exterior sau în zonele cu trafic intens, așa cum vom vedea și în rândurile ce urmează. De asemenea, gradul ridicat de rezistență pe care gresia porțelanată îl prezintă sporește siguranța și crește durata vieții acesteia după montare.

  • Ușor de întreținut

Plăcile de gresie porțelanată sunt ușor de întreținut, aspect foarte important atât în propria locuință, cât și în spațiile comerciale și restaurante. Este esențial de reținut că acest tip de gresie poate fi curățat cu ușurință cu ajutorul apei și unei soluții speciale. Curățarea constantă și întreținerea corespunzătoare vor ajuta la menținerea aspectului plăcilor în timp.

  • Rezistență la umiditate

Datorită particularităților deosebite, gresia porțelanată este rezistentă la umiditate, fiind astfel ideală pentru baie, bucătărie, zona de piscină sau alte locații cu umiditate crescută. Aceasta va arăta impecabil chiar și în aceste condiții.

  • Rezistență la variații de temperatură și îngheț-dezgheț

Acest aspect face gresia porțelanată ideală și pentru exterior, indiferent de temperaturile scăzute sau ridicate, reușind să își păstreze proprietățile speciale, indiferent de condițiile termice.

  • Rezistență la pete

Datorită structurii dense, gresia porțelanată nu permite pătrunderea lichidelor în interiorul său, astfel că nu le absoarbe. Această particularitate o face ușor de întreținut și potrivită pentru spații cu risc crescut de a se vărsa lichide colorate sau uleiuri pe jos.

Toate aceste avantaje pe care gresia porțelanată le aduce, o fac ușor de adaptat pentru diverse zone indiferent de spațiu, nivelul de trafic, temperaturi sau umiditate.

Așa cum am menționat anterior, din punct de vedere estetic vei găsi o mulțime de modele deosebite de gresie porțelanată. Este totuși important să știi ce modele sunt în trend anul acesta și cum pot plăcile de gresie porțelanată să înlocuiască cu succes alte finisaje clasice pe care obișnuiai să le folosești în locuința ta. De asemenea, vei observa că fiecare particularitate a plăcilor, menționată mai sus, va juca un rol important în spațiile în care aceasta poate fi montată.

I.Gresie interior pentru locuința ta

Tendinte gresie camera de zi sau dormitor-Gresie tip parchet

Gresia porțelanată care imită perfect aspectul lemnului, este unul dintre cele mai cumpărate și apreciate produse ale anilor 2022 și 2023. Aceasta este adesea aleasă de către cumpărători în detrimentul plăcilor de parchet clasice, datorită aspectului estetic, rezistenței la umezeală, durabilității și ușurinței de curățare.

Este ideală pentru camera de zi, hol, dormitorul matrimonial sau dormitorul copilului. Majoritatea clienților ce au copii mici o aleg deoarece se curăță foarte ușor și este rezistentă la zgârieturi și urme de uzură. Datorită fermității sale, sunt șanse reduse ca aceasta să se poată sparge, astfel că servește totodată și la siguranța membrilor familiei tale.

Gresia porțelanată tip parchet poate fi găsită într-o varietate de nuanțe naturale și dimensiuni care pot fi îmbinate cu ușurință cu orice tip de mobilier sau obiecte decorative din locuința ta. Montajul se face extrem de ușor și rapid, iar durata de viață este mult mai crescută față de cea a unei plăci de parchet clasic.

Tendinte gresie baie – Gresie hexagonala

Plăcile hexagonale de gresie îți vor face baia să arate ca într-o revistă cu apartamente de lux. Acest tip de gresie se îmbină perfect cu faianța de aceași formă, datorită unicității sale incontestabile.

Gresia hexagonală poate fi mai dificil de montat și, cu siguranță, necesită atenția deplină a lucrătorului. Aceasta trebuie măsurată precis pentru a obține rezultatul mult visat.

Poți găsi gresia hexagonală într-o varietate de modele, nuanțe și dimensiuni, care să se potrivească perfect cu ideea ta de design și, de asemenea, aceasta se poate curăța cu ușurință, la fel ca orice alt tip de gresie porțelanată.

Cel mai des este întâlnită în baie, însă la fel ca orice placă de gresie porțelanată, poate fi pusă în orice încăpere a locuinței tale. Un lucru uimitor la gresia hexagonală este versatilitatea acesteia. Se poate integra perfect atât într-o cameră cu mobilier și elemente de decor vintage, cat și contemporane, moderne, în funcție de piesele de design și accesoriile generale folosite.

Tendinte gresie bucatarie – Gresie lucioasă

Pentru zona de bucătărie și dining favorita rămâne gresia clasică, lucioasă, în culori neutre. Aceasta va oferi eleganță și rafinament încăperii, este ușor de curățat și lustruit, iar nuanțele neutre sunt atât de versatile încât se potrivesc cu orice tip de mobilier.

Poți accesoriza camera cu elemente de decor din diverse materiale și ai libertatea de a alege o pată de culoare după bunul plac, acolo unde îți dorești.

Tendințe gresie balcon- gresie portelanată mată

Poți monta gresia porțelanată chiar și în balconul tău, indiferent dacă este închis sau deschis. Este indicat să optezi pentru o variantă mată, pentru a reduce șansele de a aluneca. Aceasta va face curățenia pe balcon mult mai ușoară și rapidă, iar în cazul în care balconul tău este deschis, trebuie să știi că este rezistentă la umezeală și temperaturile extreme.

II.Gresie interior pentru spații comune

Așa cum este menționat anterior, gresia porțelanată este potrivită atât pentru locuințe, cât și pentru spații comune cum ar fi zone de birouri, hotel, mall, săli de ședință sau petreceri și așa mai departe.

Tendințe gresie portelanata pentru hoteluri (lobby)

În materie de gresie pentru hoteluri, există un portofoliu larg de produse, texturi, dimensiuni, modele și nuanțe diverse. Majoritatea hotelurilor preferă, însă, plăcile porțelanate de dimensiuni mari și cu textură lucioasă. Acestea formează o combinație luxuriantă care oferă eleganță și rafinament.

Tendințe gresie portelanata pentru cafenele/restaurante

Fiecare local are propria personalitate și un stil aparte, diferit. Suntem de părere că specificul unui local este cel care oferă tonul în privința amenajării acestuia. Dacă te afli în situația în care dorești să amenajezi sau să renovezi un local, iată 3 idei îmbrățișate de designerii de interior:

Stilul clasic

Culori neutre și plăci lucioase, elegant și simplu, această variantă va oferi localului tău o notă clasică.

Stilul contemporan

Acesta este reprezentat de nuanțe închise, plăci mari și texturi mate. Stilul contemporan are o notă sobră și misterioasă în același timp, care îți va transforma localul într-un loc intim pentru clienții tăi.

Stilul vintage

Deosebite, adorate și inconfundabile, plăcile vintage sunt adevărate opere de artă, accente importante în designul final. Fiecare persoană care îți va călca pragul se va bucura de o călătorie în timp.

Tendințe gresie portelanata pentru spații comerciale

Spațiile comerciale sunt încărcate cu magazine, produse, lumini și reclame colorate, astfel că indicat ar fi ca podeaua să fie în culori neutre și în textură lucioasă, pentru a se curăța cât mai rapid și pentru un efect mai plăcut vizual. De asemenea, pentru spații de acest fel, gresia porțelanată este ideală datorită proprietăților sale extraordinare (rezisteță la umiditate, la pete, ușor de întreținut și durabilitate crescută).

III.Gresie exterior

 

Rezistentă la temperaturile extreme, umiditate, zgârieturi, lovituri puternice și multe altele, gresia porțelanată îți poate transforma complet locuința atât în interior, cât și în exterior. Pentru exterior, în general, sunt folosite plăcile cu texturi mate, cele lucioase fiind de regulă mai alunecoase.

Zonă de pișcină

Placare exterioară

În concluzie, gresia porțelanată este un material versatil, cu anumite caracteristici extraordinare ce permit utilizarea acestor plăci pentru a acoperi atât zone din interior, cât și zone exterioare sau spații comune expuse traficului mediu-intens, condițiilor meteo mai putin favorabile și pericolelor de uzură.

Nu uita că în alegerea produsului ideal, un ajutor considerabil îl poate aduce specialistul în domeniul finisajelor.

Toate materialele prezentate în articol sunt disponibile la Orient Ceramic.

Contactează-ne acum și ia legătura cu unul din specialiștii noștri în domeniu pentru a te asigura că faci alegerea potrivită!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă