17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleSteaua, amical cu granzii Europei. Nemții trebuiau să joace inițial cu Șahtior

Steaua, amical cu granzii Europei. Nemții trebuiau să joace inițial cu Șahtior

Steaua va disputa un meci amical de cu una dintre cele mai puternice echipe ale momentului din Europa, Borussia Dortmund. Cele două se vor întâlni în cadrul unui cantonament în Spania, pe data de 17 ianuarie.

Campioana României a stabilit un amical de lux pentru data de 17 ianuarie, atunci când va juca, la Alicante, împotriva vicecampioanei Germaniei. Meciul are loc în cadrul unui cantonament, pe care roș-albaștrii îl vor efectua în Comunitatea Valenciană, la Oliva Nova, în perioada 10 ianuarie-23 ianuarie. Stadionul Rico Perez din Alicante, unde evoluează echipa locală Hercules, are o capacitate de circa 30.000 locuri și se așteaptă ca tribunele să fie pline, având în vedere comunitatea numeroasă de români din această țară.

Cele două formații au evoluat doi ani la rând în aceeși grupă în UEFA Champions League, în sezoanele 1995-1996 și 1996-1997. În prima dintre ediții rezultatele celor două meciuri erau de 1-0, pentru Dortmund, respectiv 0-0. La ediția următoare nemții s-au impus radical, scor 3-0/5-3.

Inițial, echipa lui Jurgen Klopp trebuia să joace un meci amical împotriva Șahtiorului lui Mircea Lucescu, la aceeași dată. Totuși Lucescu și-a luat elevii la un turneu prin Brazilia, motiv pentru care planurile s-au schimbat iar Steaua a fost aleasă să acopere golul lăsat de ucraineni.

Steaua urmează ca după 25 ianuarie să plece într-un al doilea stagiu de pregătire, în Antalya.

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă