10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Samsung intenţionează să investească 116 miliarde dolari pentru a devansa Intel

Samsung, care este deja lider mondial pe piaţa chipurilor de memorie, a precizat că intenţionează să investească 11.000 miliarde woni (9,57 miliarde dolari) pe an până în 2030 în aşa-numitele chipuri logice. În această perioadă grupul sud-coreean intenţionează să creeze 15.000 de locuri de muncă în cercetare şi producţie pentru a deveni lider mondial pe un segment de piaţă dominat de rivalii săi americani.

„Acest plan de investiţii ar urma să ajute compania să îşi atingă obiectivul de a deveni lider mondial nu doar pe piaţa chipurilor de memorie dar şi pe piaţa chipurilor logice până în 2030”, a informat Samsung.

Grupul sud-coreean şi-a dezvăluit planurile de investiţii în aceeaşi săptămână în care a suferit un eşec pe piaţa telefoanelor mobile. Samsung a amânat, pe o perioadă nedeterminată, lansarea modelului Galaxy Fold, primul smartphone pliabil, după ce au apărut unele probleme cu ecranul acestui produs care era destinat să relanseze vânzările de smartphone.

Divizia de semiconductori a Samsung a devenit principala sursă de venituri a grupului, fiind responsabilă pentru trei sferturi din profitul operaţional înregistrat în 2018. Însă în ultimele luni cererile mai mici din parte centrelor de date şi a producătorilor de telefoane au dus la scăderea preţurilor pentru chipurile de memorie de tip DRAM şi NAND. Acest lucru a determinat Samsung să îi avertizeze pe investitori că în primul trimestru al acestui an profitul său operaţional a scăzut cu 60%, cel mai puternic declin din ultimii patru ani.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă Gartner Inc., piaţa globală pentru chipuri non-memory a crescut până la 290 miliarde dolari în 2017, comparativ cu 130 miliarde dolari în cazul chipurilor de memorie.

Ultima oră
Pe aceeași temă