20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăLifestyleRăspuns "Dur" pentru Dinamo și Rapid. Aproape de excluderi istorice!

Răspuns “Dur” pentru Dinamo și Rapid. Aproape de excluderi istorice!

Viorel Duru, directorul Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul FRF, este gata să le excludă pe Dinamo și Rapid, din Liga Europa, respectiv din Liga I, în sezonul viitor. Duru vrea sancțiuni majore pentru cele două cluburi, care le-ar putea afecta mai ales din punct de vedere financiar.

După ce Rapid nu primit licența pentru Liga I, pierzând apelul făcut la decizia comisiei de licențiere, de această dată Dinamo ar putea avea probleme din cauza problemelor financiare. Câinii roșii ar putea fi excluși din Liga Europa, competiție pentru care s-au calificat pe cale sportivă, în urma stării de insolvență de la club.

Duru le-a dat un răspuns tranșant celor două cluburi. Pe rapidiști i-a "invitat" să facă apel la TAS, singura cale prin care FC Rapid ar putea anula decizia FRF și ar putea primi licența pentru sezonul viitor al Ligii I. În prezent pe locul 2 în play-off-ul Ligii a 2-a, Rapid este ca și promovată în Liga I, cel puțin pe cale sportivă. Totuși comisia de licențiere nu i-a acordat clubului licența, deoarece, declară Duru, "nu a prezentat garanţii financiare pentru susţinerea echipei în Liga I în sezonul 2014/2015".

"Comisia de Apel a respins apelurile cluburilor Gloria Bistriţa şi Rapid Bucureşti, menţionând prima decizie a instanţei de fond a Sistemului Naţional de licenţiere. Deciziile sunt definitive şi executorii pe plan naţional, procedura prevede posibilitatea recursului la TAS. Invit clubul Rapid să facă apel la TAS. În opinia mea, Rapid are zero şanse la TAS. Noi de data asta ne vom apăra la TAS, fiecare îşi va prezenta punctul de vedere, nu ca anul trecut când s-a dat neregulamentar licenţa cluburilor Rapid şi Universitatea Cluj, iar FRF a decis să nu ne apărăm", a declarat Duru.

În cazul în care Rapidul va rămâne în continuare în Liga a II-a viitorul nu poate fi decât unul extrem de sumbru. 

De asemeni Dinamo a primit un răspuns care ar putea-o destabiliza și mai mult din punct de vedere financiar. După ce Ionuț Negoiță a anunțat că a cerut starea de insolvență pentru clubul din Ștefan cel Mare, Viorel Duru a declarat că așteaptă doar confirmarea acestei decizii pentru ca apoi să ceară UEFA excluderea Dinamo din Liga Europa.

"În cazul Dinamo, lucrurile au evoluat. Dacă atunci când s-a publicat şi au fost primele luări de poziţie, inclusiv eu m-am exprimat că în momentul de faţă îndeplinesc condiţiile de participare în cupele europene, având atât vocaţie sportivă, fiind pe locul patru, cât şi deţinând licenţă UEFA, vineri am primit un telefon de la UEFA prin care am fost întrebat dacă este adevărat ce scrie presa românească şi am confirmat. Am convenit că vom rămâne în contact. În acea zi, înainte de telefonul primit de la UEFA, am transmis o scrisoare clubului Dinamo, în care pe articolele din Regulamentul de Licenţiere am solicitat un punct de vedere scris, pentru că este vorba de un eveniment economic de importanţă majoră care afectează poziţia financiară a clubului, articolul 50 din regulament. Acest articol impune clubului ca în cinci zile lucrătoare de la producerea respectivului eveniment să transmită o informare scrisă. Acele cinci zile se încheie astăzi", a completat Duru. Totuși el mai spus că nu va propune retragerea licenței pentru Liga I în cazul Dinamo.

Duru a declarat, azi, că liga I a devenit "o ligă a insolvenților" și că fotbalul românesc este în colaps financiar.

  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă