22.4 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăLifestylePrimul transfer pentru Barcelona: portar de la naționala Germaniei în locul lui...

Primul transfer pentru Barcelona: portar de la naționala Germaniei în locul lui Valdes

FC Barcelona vrea să schimbe fața echipei în fereastra de transferuri din această vară, iar primul pe lista lor este portarul internațional, Marc-André Ter Stegen, care evoluează la Borussia Monchengladbach, iar în 2012 a fost desemnat cel mai bun portar din Budesliga. O primă sumă de transfer asupra căreia Barcelona își dăduse acordul era de 12 milioane de euro.

Barcelona va arăta o atenție deosebită liniei defensive a echipei, acolo unde catalanii s-au dovedit vulnerabili în acest sezon. Astfel că singurul jucător de pe un post defensiv, pe care catalanii l-au anunțat ca fiind prea important pentru a fi transferabil este Gerard Pique. Nici măcar Victor Valdes nu mai este în grațiile conducerii după ce a anunțat în repetate rânduri că intenționează să se despartă de club. În plus titularul din poarta catalanilor a suferit o accidentare gravă care îl va ține aproape jumătate de an în afara terenului, iar cel mai probabil, când va reveni pe gazon o va face între buturile altei echipe.

Ter Stegen va fi înlocuitorul perfect pentru Valdes, neamțul contribuind decisiv la clasarea Borussiei Mönchengladbach pe ultimul loc de Liga Europa, șase, în sezonul recent încheiat. Mönchengladbach a primit în 2013/2014 printre cele mai puține goluri, în Bundesliga, ocupând din acest punct de vedere locul 4, la egalitate cu Schalke, după Bayern, Dortmund și Leverkusen. 

"Ter Stegen este unul dintre primii recruţi pentru Barca 2014-2015. Dorim să-i mulţumim public lui José Manuel Pinto pentru profesionalismul său şi pentru implicarea sa în cadrul clubului în aceşti ani", anunță gruparea catalană.

Planul de revitalizare a echipei include și revenirea unor jucători împrumutați la cluburile europene, precum Deulofeu (Everton) și Rafinha (Celta Vigo). Rafinha va fi readus prin intervenția directă a lui Luis Enrique, antrenorul care îl va înlocui pe Tata Martino, care și-a anunțat demisia după ce catalanii au pierdut campionatul în favoarea lui Atletico chiar în confruntarea directă cu echipa madrilenă din ultima etapă.

Cele mai citite

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...
Ultima oră
Pe aceeași temă