20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestylePreliminarii Euro 2016: România luptă cu Insulele Feroe pentru 3 puncte importante

Preliminarii Euro 2016: România luptă cu Insulele Feroe pentru 3 puncte importante

România va disputa primul meci oficial din 2015, duminică, de la ora 19.00, pe stadionul Ilie Oană, din Ploiești, în etapa a cincea a preliminariilor Euro 2016. Adversara a reușit surpriza turneului, la Atena.

Elevii lui Anghel Iordănescu ar putea lua o opțiune serioasă la terminarea grupei pe prima poziție, dacă vor învinge echipa din Feroe, în timp ce pentru insulari aceasta ar putea fi ultima șansă de calificare la Europeanul de anul viitor. Cu toate premisele pentru un meci în care adversarii vor încerca sa dea totul, duelul se anunță unul jucat la victorie.

Insulele Feroe nu este nimeni alta decât învingătoarea Greciei, scor 1-0, în deplasarea de la Atena, din etapa precedentă. În ciuda surprizei reușite, rezultatele precedente (0-1 cu Ungaria, 0-2 cu Irlanda de Nord), dar mai ales cele din duelurile cu România, nu îi ajută deloc pe insulari, astfel că naționala lui Puiu Iordănescu este clar favorita întâlnirii.

Până acum, România și Insuelel Feroe s-au întâlnit de 4 ori, toate meciurile, disputate în preliminariile Cupei Mondiale. Totuși, dacă înainte CM 1994, generația de aur obținea vitorii la scor (7-0, 4-0), următoarea dublă cu Feroe, de dinaintea turneului din 2010, s-a terminat cu un 4-1, la general, pentru tricolori, ceea ce oricum a fost o îmbunătățire pentru insulari.

Anghel Iordănescu va avea un lot de 25 jucători, în timp ce selecționerul Insulelor Feroe, Lars Olsen, va avea la dispoziție 21 de jucători. Adversarii nu se vor putea baza pe căpitanul lor, Frodi Benjaminsen, în vârstă de 37 de ani. Spre deliciul fanilor, presa din Feroe a scris că motivul pentru care Frodi va lipsi ar fi programul său foarte încărcat de la serviciul său obișnuit. Nu este un lucru neobișnuit ca, în cazul unor naționale mai slab cotate, precum Feroe sau Andorra, componenții lotului național să aibă și alte slujbe, în paralel cu profesia de fotbalist.

Printre cei mai importanți jucători pe care Iordănescu se va baza sunt: portari – Costel Pantilimon; fundași – Vlad Chiricheș, Florin Gardoș, Răzvan Raț, Paul Papp; mijlocași – Lucian Sânmărtean, Gabriel Torje, Alexandru Chipciu; atacanți – Alexandru Maxim, Raul Rusescu. Steaua are nu mai puțin de 6 jucători convocați.

 O comparație între câțiva dintre jucătorii celor două echipe ar fi cea dintre: golgheteri – Papp – Edmundsson (2-1), assist-uri – Sânmărtean – Olsen (3-1), șuturi la poartă – Tănase – Edmundsson (3-6). Este clar că singurul “pericol” al insularilor îl reprezintă Joan Edmundsson, atacant care evoluează la un club din a doua ligă din Danemarca. Un capitol care arată cât de slabă este defensiva Feroe și cât de “bombardată” este poarta acestei reprezentative îl reprezintă intervențiile reușite ale portarilor: Tătărușanu – Nielsen (7-25).

Partida de la Ploiești este una în care tribunele vor fi pline. Cu o capacitate destul de redusă, doar 15.500 locuri, acesta va fi ocupat în totalitate. Mai puțin de 2000 de bilete au mai rămas la vânzare.

Clasament Grupa F: România 10 pct. (+5 golaveraj), Irlanda de Nord 9 (+3), Ungaria 7 (+1), Finlanda 4 (-1), Insulele Feroe 3 (-4), Grecia 1 (-4).

Programul României după etapa a 5-a: Irlanda de Nord (deplasare, 13 iunie), Ungaria (deplasare, 4 septembrie), Grecia (acasă, 7 septembrie), Finlanda (8 octombrie), Insulele Feroe (deplasare, 11 octombrie).

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă