17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăLifestylePechinezul, câinele favorit al românilor. Se are în vedere și înregistrarea pisicilor

Pechinezul, câinele favorit al românilor. Se are în vedere și înregistrarea pisicilor

Dintre câinii de rasă înregistraţi în RECS, cel mai mare număr aparţine următoarelor rase: Pechinez, Ciobănesc german, Bichon Maltese, Ciobănesc mioritic, Ciobănesc românesc carpatin, Labrador Retriever, Bichon Havanez.

Cei mai mulţi câini cu stăpân sunt cei de rasă comună (maidanezi), având în vedere că la RECS sunt înregistrați și proprietarii din zone rurale, unde aceștia sunt în număr mare.

Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor va steriliza gratuit anul acesta 3.600 de câini şi 3.600 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unui proiect adoptat în luna martie de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Prin acest program va fi subvenţionată sterilizarea unui număr maxim de două animale (câini sau pisici) pentru fiecare posesor de animale de companie, în limita plafonului stabilit, pe principiul primul venit, primul servit.

 
ASPA va încheia un acord-cadru de prestări servicii medicale, cabinetele care vor efectua sterilizările urmând să fie stabilite în urmă unei proceduri de achiziţie.

Legislaţia din România nu prevede obligativitatea identificării pisicilor de companie, însă există planuri privind constituirea unui Registru de evidenţă a pisicilor cu stăpân, dar, în acest moment, un astfel de registru electronic nu este operaţional.

Cele mai citite

Farul – Universitatea Craiova 3-3. Remontada de senzație la Ovidiu! „Marinarii” ratează cupele europene

Farul Constanţa a remizat pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 3-3, după ce în minutul 72 conducea cu 3-0. Eroul oltenilor a fost...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

Rusia lovește o clădire cu 12 etaje în Harkov. Cel puțin 17 răniți

Rusia a efectuat o serie de lovituri aeriene asupra orașului Harkov din nord-estul Ucrainei, au anunțat oficialii locali, lovind o clădire rezidențială înaltă și...
Ultima oră
Pe aceeași temă