15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyleMeciul anului pentru FCSB. Sfaturile lui Stoichiță pentru Dică: „Ne calificăm...

Meciul anului pentru FCSB. Sfaturile lui Stoichiță pentru Dică: „Ne calificăm în Liga Campionilor!”. Ce surprize pregătește antrenorul FCSB

În această seară, de la ora 21:45, pe Arena Națională, FCSB o va întâlni pe Sporting Lisabona, în returul play-off-ului Ligii Campionilor. Partida este transmisă în direct de Dolce Sport și PRO TV.

După 0-0 în Portugalia, FCSB visează acum la revenirea între cele mai bune echipe din Europa, iar prestația din tur le dă mari speranțe oamenilor lui Dică, dar și suporterilor. Vicecampioana României putea să câștige la Lisabona și să fie și mai aproape de atingerea obiectivului. Chiar și așa, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal și fost antrenor al Stelei București, Mihai Stoichiță pariază pe calificarea roș-albaștrilor în Liga Campionilor.

50.000 de oameni pe Arena Națională

Arena Națională va fi arhiplină la ora meciului cu Sporting. FCSB va fi încurajată de aproximativ 50.000 de oameni la returul cu Sporting, fani din toată țara anunțându-și prezența la duelul cu lusitanii.

Așa cum era de așteptat, bișnițarii și-au făcut apariția la Arena Națională și profită de faptul că la case mai sunt disponibile foarte puține tichete. Un bilet la tribuna a doua a ajuns să coste 600 de lei.

Anul trecut, tot în fața unui stadion plin, FCSB nu a avut nicio șansă cu Manchester City, într-un duel care a avut loc tot în play-off-ul Ligii Campionilor. Atunci, echipa lui Guardiola s-a impus cu un categoric 5-0. În retur, englezii nu au mai forțat și au câștigat doar cu 1-0, iar FCSB a ajuns în grupele Europa League.

Sfaturile lui Stoichiță pentru Dică

Înaintea returului dintre FCSB și Sporting, „România Liberă” a stat de vorbă cu Mihai Stoichiță. Campion cu Steaua în 1998, tehnicianul crede că roș-albaștrii are încredere în fosta sa echipă.

„Eu sunt optimist și cred că Steaua se va califica. Trebuie însă să joace inteligent la București! Să nu se descopere în apărare, pentru că exact asta așteaptă cei de la Sporting, să beneficieze de spații.

Sigur, portughezii au o echipă bună, însă Sporting nu este o formație de speriat. Vreau să-i văd pe steliști în Liga Campionilor. Nici nu mai contează adversarele de acolo. E cea mai importantă competiție europeană și putem să picăm cu oricine. Important este să trecem de Sporting și să ne calificăm”, ne-a declarat Mihai Stoichiță.

Gazon nou pe Arena Națională

Arena Națională beneficiază de un gazon nou, care va fi inaugurat chiar la meciul dintre FCSB și Sporting. În ultimii ani, suprafața de joc s-a tot schimbat pe cel mai mare stadion al țării, iar acum instalarea gazonului care a fost adus de la Ferma Săbăreni, de lângă București, a costat 60.000 de euro, sumă care va fi suportată de FCSB și de Federația Română de Fotbal.

De menționat că pe Arena Națională este programat și duelul dintre România și Armenia, din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia. Partida se va disputa pe 1 septembrie.

Budescu, marea surpriză a lui Dică?

Nicolae Dică speră să poată miza pe Constantin Budescu la returul cu Sporting, asta deși fostul jucător al Astrei s-a accidentat în partida cu Viktoria Plzen și abia a revenit după o pauză de aproape patru săptămâni, la partida din Liga 1 cu Juventus, pe care FCSB a câștigat-o cu 2-1.

Capabil oricând să facă diferența prin execuțiile sale, Budescu nu este însă 100% refăcut, astfel încât o decizie în privința sa va fi luată chiar azi, în ziua meciului. Cel mai probabil, Budescu va fi însă rezervă, pentru a nu se risca o accidentare mai gravă. În aceste condiții, titular va fi Lucian Filip, care ar urma să joace la închidere, alături de Ovidiu Popescu.

„Suntem în fața unui duel foarte important. Ne așteaptă o partidă foarte grea, un meci de play-off, unul mult mai greu decât am avut la Lisabona. Probabil că și ei vor fi mult mai concentrați. Știm totul despre Sporting, dar e important ca la ora jocului să fim pregătiți, așa cum am fost și la Lisabona”, a precizat Nicolae Dică, în conferința de presă de marți.

Cum ar putea arăta FCSB cu Sporting: Niță – Enache, Larie, Momcilovic, Morais – Popescu, Filip – Golofca, Teixeira, Tănase – Alibec.

 

Portughezii cred că vor juca la Budapesta

Cei de la Sporting au venit în România în noaptea de luni spre marți și au refuzat dialogul cu presa. Portughezii au comis și o gafă imensă, iar pe rețelele de socializare au anunțat că au ajuns la…Budapesta. Sporting nici nu concepe să rateze calificarea în grupele Ligii Campionilor, acolo unde Portugalia va fi reprezentată de Benfica și Porto.

Formația lui Jorge Jesus se bazează în mod special pe golgheterul Bas Dost, însă atacantul a avut o prestație modestă în tur și nu a pus în pericol poarta lui Niță.

La București a ajuns și Jeremy Mathieu, fostul jucător al Barcelonei. Titular în partida cu FCSB de la Lisabona, francezul s-a accidentat la gleznă în ultima etapă de campionat și prezența sa pe Arena Națională este pusă sub semnul întrebării.

Înaintea returului cu FCSB, Sporting a făcut spectacol în duelul cu Guimaraes și s-a impus cu 5-0, prin golurile marcate de Bas Dost (două goluri), Bruno Fernandes (două goluri) și Adrien Silva.

În mare formă în campionat, Sporting are 9 puncte după primele 3 etape, la fel ca rivalele Benfica și Porto.

Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Rusia și China subiectele principale ale alegerilor prezidențiale din Lituania

În Lituania va avea loc duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale, la care au drept de vot circa 2,5 milioane din cei 2,8 cetăţeni;...

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă