15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleMasina de spalat vase - un moft sau o necesitate?

Masina de spalat vase – un moft sau o necesitate?

ehnologia avanseaza treptat tot mai mult, iar scopul ei este sa ne usureze viata. Nu exista niciun motiv pentru care nu am utiliza-o in scop constructiv, cu toate ca parerile sunt destul de impartite. 

De multe ori am intalnit discutii referitoare la masina de spalat vase ca fiind un moft sau o necesitate. Bineinteles ca parerile oamenilor sunt impartite, insa nu neaparat toate obiective. Trebuie sa recunoastem ca o masina de spalat vase este un real ajutor, iar mai mult decat atat, reuseste sa curete si sa igienizeze mult mai bine articolele introduse, chiar mai bine decat am face-o noi manual. Sigur ca pentru aceasta trebuie sa alegem intotdeauna programul corect in raport cu incarcatura. Pentru o buna igienizare a vaselor se impun anumite temperaturi pe care poate spaland manual vasele mainile noastre nu le-ar suporta.

Un alt argument pentru care masina de spalat vase este o necesitate si nu un moft, pe langa confortul oferit, este vorba si de timpul liber obtinut in timp ce aceasta face treaba in locul tau. Iti poti petrece astfel mai mult timp cu copiii, familia sau dedicandu-te unor proiecte personale. Timpul este ireversibil si de ce sa nu ni-l petrecem intr-un mod cat mai placut si folositor? Este o intrebare la care as fi incantat sa aud un raspuns din partea celor care sunt de parere ca masina de spalat vase este doar un moft.

De asemenea, mai apar persoane care nu ar fi prea incantate de achizitie si spun generalizand ca o masina de spalat vase nu este atat de eficienta precum se spune. Probabil asa se intampla atunci cand nu ai achizitionat produsul potrivit nevoilor tale dintre cele mai bune masini de spalat vase sau nu l-ai folosit adecvat. Atunci apare intrebarea, ce trebuie sa stii despre o masina de spalat vase inainte de o achizitiona? Ar fi multe lucruri de spus, dar haideti sa o luam pe rand.

In primul rand, alege o capacitate potrivita, care sa fie direct proportionala cu numarul membrilor familiei. Exista modele ce ofera o capacitate incepand de la 6 seturi si ajung pan ala 16 seturi. Optiunile sunt numeroase si, in mod evident, cu cat familia este mai mare cu atat si capacitatea trebuie sa creasca. Sigur ca vor exista situatii in care va trebui sa alegeti in mod indirect capacitatea in functie de spatiul pe care il permite bucataria mai mica. Cu alte cuvinte, daca bucataria nu este atat de spatioasa si ai posibilitatea de a opta pentru un model cu latime de maxim 45 cm, atunci trebuie sa stii ca pentru o astfel de dimensiune, capacitatea maxima pe care o poate oferi o masina de spalat vase este de 12 seturi.

Un alt aspect de care trebuie tinut cont si care sa nu iti provoace ulterior neplaceri este, desigur, eficienta energetica. Este de la sine inteles ca ar trebui sa alegem electrocasnice cat mai economice, care sa nu ne incarce inutil factura. In acest context, exista pe piata pentru masinile de vase urmatoarele clase de eficienta energetica: B, A, A+, A++ si A+++. Scopul nostru este sa ne orientam spre modele cat mai economice incadrate in clase superioare din punct de vedere al performantelor. Astfel, vom avea garantia ca modelul ales nu va fi un mare consumator de energie electrica indiferent de cat de des vom avea nevoie sa il punem in functiune.

Unul dintre cele mai interesante puncte se refera la functiile si tehnologiile din dotare. Cu cat este mai performanta masina, cu atat va beneficia de mai multe functii complexe si utile. Dar ne sunt necesare atatea functii? Depinde de nevoile fiecaruia pe care trebuie sa le identifici cat mai bine. In principiu, este musai ca masina sa beneficieze de anumite programe de baza: intensiv, zilnic si economic. Ulterior, la acestea vor fi adaugate si altele in functie de preferintele tale, fie ca discutam despre program pentru articole delicate, program controlat de senzori si asa mai departe. Exista modele simple cu programe de baza, dar si mai complexe. In mod cert, cu cat este mai bine dotata masina, pretul de achizitie poate urca, insa aceasta este o variabila care depinde si de brand, cat de mult poate creste pretul.

Daca te numeri printre persoanele sensibile la zgomot, vestea buna pentru tine este ca o masina de spalat vase este, de regula, foarte silentioasa. Cele mai multe modele inregistreaza un nivel al zgomotului de maxim 50 dB, deci acest aspect nu ar trebui sa te preocupe in mod special.

De asemenea, este important de stiut ca in materie de masini de spalat vase exista trei tipuri din care poti alege: standard, incorporabila sau semi-incorporabila. Tipul masinii alese depinde de preferintele tale si de design-ul bucatariei. Astfel, o masina de spalat vase standard nu este integrata in mobila, ramane vizibila in totalitate. O masina de spalat vase incorporabila este incadrata in totalitate in mobilier, iar odata inchisa usa nu ramen deloc vizbila, bucataria avand un aspect uniform. Pe de alta parte, o masina semi-incorporabila este o combinatie dintre cele doua, in sensul ca va fi incorporata in mobila partial, ramanand vizibil doar zona display-ului.

Ceea ce alegeti tine strict de necesitatile si preferintele voastre, insa este esential sa identificati intr-un mod cat mai corect nevoile pe care le aveti astfel incat sa alegerea pe care o faceti sa fie pe masura. In principiu, cele mai performante, eficiente, dar si rezistente modele le veti gasi la brand-uri precum Miele, AEG, Bosch, Neff, Electrolux sau Whirpool. Sigur ca si pretul multora dintre acestea poate fi unul pe masura. Exista si variante mai ieftine pentru cei cu un buget mai restrans, insa nu ne putem astepta la performante chiar atat de bune precum cele in cazul brand-urilor anterior mentionate.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă