20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăLifestyleFoodMy Dream: Artiştii din China cântă în limba română

My Dream: Artiştii din China cântă în limba română

Spectacolul „My Dream” include, în afară de arta tradiţională chineză, şi momente speciale, dedicate fiecărei ţări unde performează artiştii de la China Disabled People’s Performing Art Troupe.

 

În cinstea fiecărui popor şi în semn de mulţumire pentru interesul arătat spectacolului lor, artiştii din China cântă două melodii în limba naţională a gazdei.

Momentele muzicale sunt pregătite cu grijă, din timp. Cei doi solişti care interpretează fiecare cântec, adică Yang Haitao, respectiv Zumu Laiti, aleg câte o melodie reprezentativă pentru fiecare ţară, potrivită cu abordarea masculină, respectiv feminină. Pentru spectacolul din 15 iunie, ce va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, artiştii cu dizabilităţi din China au ales melodiile şi încă lucrează pe ele.

Solista Zumu Laiti va interpreta un cântec al Mariei Tănase, pe care o admiră pentru vocea ei unică. Ea declară că îşi îmbogăţeşte tehnicile de interpretare vocală, studiind piesa Mariei Tănase.

La rândul lui, solistul Yang Haitao a ales o piesă bărbătească, o piesă curajoasă, într-un cu totul alt registru. I-a plăcut mesajul ei, care l-a făcut să zâmbească, şi crede că acesta este „unul dintre cele mai inspirate cântece de dragoste din vremea actuală”, Yang Haitao a ales “Cele două cuvinte”, melodia trupei Taxi. Pe măsură ce studiază cântecul, artistul este tot mai încântat şi spune că i-ar plăcea să ducă mesajul trupei Taxi mai departe, în lume.

Spectacolul “My Dream” ce va avea loc miercuri, 15 iunie la Sala Palatului va fi o demostraţie că arta nu are limite de spaţiu, de limbaj sau de natura fizică. Mesajul artiştilor din China este că dacă visezi şi îţi doreşti cu adevărat, poţi depăţi orice frontieră sau limitare.

Cele mai citite

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă