12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodMiercuri, în România liberă, la chioşcurile de difuzare a presei. EXCLUSIV. „Dizidentul”...

Miercuri, în România liberă, la chioşcurile de difuzare a presei. EXCLUSIV. „Dizidentul” Ion Iliescu, copy-paste din Ceauşescu

„România liberă” îţi oferă miercuri noi dezvăluiri exclusive, informații importante și analize complete. Cumpără ediția de print de la chioșcurile de ziare și poți citi:

EXCLUSIV. „Dizidentul” Ion Iliescu, copy-paste din Ceauşescu

Fostul preşedinte al României nu a fost doar un om politic influent înainte şi după Revoluţie, ci şi un scriitor prolific în ambele perioade istorice. Înainte, a publicat lucrări despre problematica hidrologică, iar după 1989 a scris, în special, cărţi politice.

Iliescu a ştiut să-şi schimbe, însă, discursul la începutul democraţiei originale și a încercat să înlăture urmele gândirii comuniste din articolele sale. Într-un text publicat în 1982, fostul şef de stat, pe atunci inginer hidrotehnist şi activist al PCR, a inclus şi citate din “Directivele Congresului al XII-lea al Partidului Comunist Român cu privire la dezvoltarea economică-socială a României în cincinalul 1981-1985”.

În 1992, Ion Iliescu a republicat articolul, dar a scos pasajele în care sunt citaţi Nicolae Ceauşescu, Friedrich Engels și directivele Partidului Comunist Român.

 

Un fost general SRI, veriga banilor din dosarul lui Vasile Blaga

Dan Constantin Grigoriu a fost arestat preventiv în anii ‘90, pentru contrabandă cu motorină, şi a fost condamnat pentru un credit luat de la Bancorex. DNA susţine că ar fi intermediat şpaga pentru fostul lider al PNL.

 

Ancheta ANAF în scandalul Panama Papers, împotmolită în hârtii

Fiscul controlează cinci firme româneşti implicate în scandalul Panama Papers. Verificarea aceasta durează, pentru că instituţia nu e informatizată. Inspectorii stau într-o cameră, la firmă, şi primesc toate documentele. Cât timp la noi încă nu funcţionează sistemul de audit electronic, aşa se întâmplă, au explicat experţii pentru România liberă.

 

Alte articole pe care nu trebuie să le ratezi

75 de ani după atacul kamikaze Pearl Harbour

SUA nu au reuşit nici după aproape opt decenii să identifice pe toţi cei 2400 de militarii care au murit în atacul surpriză al japonezilor asupra portului american din Hawaii. „An de an vom retrăi acest atac infam”, a decretat președintele american Franklin D. Roosevelt la 7 decembrie 1941. Cele mai multe victime se aflau pe o singură navă.

 

Uleiul care ne prăjeşte sănătatea

Aproape jumătate dintre uleiurile rafinate de floarea soarelui analizate induc în eroare consumatorul prin declaraţia nutriţională. Doar 9% dintre uleiurile rafinate de floarea soarelui au menţionată pe etichetă temperatura recomandată pentru prăjire, respectiv  maxim 180 grade celsius.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă