15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Afacerea Olăneşti. Ponta a „salvat” siguranţa statului trimiţând agenţii...

Exclusiv RL PRINT: Afacerea Olăneşti. Ponta a „salvat” siguranţa statului trimiţând agenţii SRI la băi termale

„România liberă” îți oferă luni  24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Afacerea Olăneşti. Ponta a „salvat” siguranţa statului trimiţând agenţii SRI la băi termale

Din dorința de a face pe placul SRI, în 2013, Victor Ponta s-a grăbit să transfere către acest serviciu secret complexul de la Olănești, deși terenul era revendicat.

Graba ca agenții acestui serviciu secret să se relaxeze la fosta reședință a lui Nicolae Ceaușescu era atât de mare încât Ponta a emis o ordonanță de urgență, 114/2013. Totuși, în expunerea de motive la ordonanță, guvernul PSD recunoaște că știe că sunt două procese de revendicare a terenurilor pe care se află complexul Olănești, preluat de la regia protocolului de stat. La acel moment, director al SRI era George Maior, vechi pesedist din grupul de la Cluj și nașul de căsătorie al lui Victor Ponta. De altfel, tocmai Maior a avizat OUG 114/2013. Acum, Curtea Constituțională a decis că ordonanța este neconstituțională. Până acum, SRI nu a precizat cum va pune în aplicare decizia CCR.

Zburați liniștiți, SRI și Otopeniul citesc pentru voi!

Serviciul Român de Informaţii şi compania care administrează cele două aeroporturi din Bucureşti cumpără best-seller-urile despre terorişti. Cele două instituţii au achiziţionat în ultimele luni mai multe cărţi scrise în engleză, franceză, olandeză sau germană. În acelaşi scop, SRI plăteşte 20.000 de dolari pentru a primi de la un institut din America monitorizări şi analize ale ştirilor şi emisiunilor de televiziune din lumea musulmană.

De ce a picat unul dintre pilonii prin care Gabriel Oprea controla Justiţia Militară

Magistratul Gheorghe Manea a fost suspendat, în urmă cu o săptămână, din funcţia de şef al Curţii Militare de Apel (CMA), prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia marchează declinul unuia dintre stâlpii pe care se sprijinea influenţa lui Gabriel Oprea asupra Justiţiei Militare. Ştirea suspendării lui Gheorghe Manea a fost consemnată sec într-un comunicat de presă al CSM şi a trecut aproape neobservată de către mass-media.

Tunelul de sub Dunăre, „îngropat” în acte

Proiectul subtraversării Dunării pe la Galați, care ar fi urmat să crească fluența traficului rutier între nordul Dobrogei și sudul Moldovei prin eliminarea traversării fluviului cu bacurile a fost abandonat încă din faza de realizare a primelor expertize. Cel mai probabil, proiectul va ajunge în instanță.

 

Ce mai puteți citi în ziar

Pungi cu sânge, decongelate în chiuvetă la Spitalul „Filantropia” din Craiova

O anchetă a fost deschisă la una dintre cele mai importante unităţi spitaliceşti craiovene, după ce doi pacienți au murit și alți patru au ajuns la Terapie Intensivă, în urma unor transfuzii de sânge. Primele indicii relevă drept cauză neglijenţa în serviciu a unei asistente medicale.

Cum arată litoralul românesc iarna

Mamaia este, de câțiva ani, cea mai aglomerată stațiune de pe litoralul românesc. Dar, dacă în vârf de sezon nu mai poți găsi niciun loc liber și aleile și parcările sunt arhipline cu oameni și mașini, o vizită în februarie, la sfârșit de iarnă, are farmecul ei.

Nu ratați ediția de print. Marţi, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă