16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleFoodCum au reacţionat VIP-urile politicii dâmboviţene ale căror nume sunt legate de...

Cum au reacţionat VIP-urile politicii dâmboviţene ale căror nume sunt legate de tranzacţii imobiliare subevaluate

Europarlamentarul Norica Nicolai a primit mai multe întrebări din partea RL, inclusiv dacă există o similitudine între afacerile verişorului ei şi cumpărarea ICA la preţ subevaluat de către Dan voiculescu. Norica Nicolai ne-a răspuns: “Domnul Marian Clinci este văr de-al doilea cu mine, bunicii noştri au fost fraţi. Nu cunosc nimic în legătură cu proprietăţile sau afacerile domnului Clinci pentru că nu mă interesează acest subiect, neintrând în preocupările mele”.

Preşedintele PNL Crin Antonescu, al doilea om în stat, a răspuns întrebărilor legate de “Afacerea Herăstrău” din timpul mandatului său de Ministru al Tineretului şi Sportului. Vi le prezentăm mai jos:

RL: Consideraţi că aţi făcut o ilegalitate când aţi semnat punerea în posesie a BTT cu baza sportivă Herăstrău?

Crin Antonescu: Nu

RL: Cunoaşteţi care e preţul cu care baza a fost înstrăinată la momentul respectiv către firme private?

Crin Antonescu: Nu

RL: Consideraţi că situaţia vânzării Bazei Herăstrău a BTT este similară cu cea a lui Dan Voiculescu, care a cumpărat ICA la un preţ subevaluat?

Crin Antonescu: Nu cunosc situatia ICA

Preşedintele României Traian Băsescu nu ne-a răspuns la solicitare. În schimb a făcut-o în locul său purtătorul de cuvânt al Cotrocenilor, Bogdan Oprea. Reproducem mai jos aceste răspunsuri:

RL întrebare 1: Dl Traian Băsescu mai este proprietar al casei din Mihăileanu?

Purtător cuvânt Cotroceni: Da.

RL întrebare 2: Dl preşedinte cunoaşte valoarea de piaţă a respectivului apartament în anul 2002?

RL întrebare 3: Consideră că situaţia domniei sale este similară cu cea a lui Dan Voiculescu, care a cumpărat ICA la un preţ subevaluat?

Purtător cuvânt Cotroceni, răspuns la întrebările 2 şi 3: Nu a fost făcută nicio evaluare de piaţă. Domnul preşedinte Traian Băsescu a achiziţionat apartamentul din Str. Mihăileanu din Bucureşti după aceeaşi legislaţie după care toţi ceilalţi români au cumpărat locuinţe ale statului imediat după ’89 (nu a existat nicio prevedere legală expresă în baza căreia domnul preşedinte Traian Băsescu să fi cumpărat respectivul apartament).

Ex-ginerele lui Ion Dincă, Puiu Popoviciu nu ne-a răspuns. A făcut-o PR-ul său în schimb, care ne-a spus că dl Popoviciu e plecat în vacanţă şi nu răspunde la încercările sale de a-l contacta.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu nu a răspuns la întrebările RL, deşi i-au fost trimise mai multe solicitări pe adresa PC şi a preşedintelui PC, Daniel Constantin.

Deputatul PNL Gigi Becali nu ne-a răspuns dacă există similitudini între schimburile de terenuri făcute de domnia sa cu MApN şi cumpărarea ICA la preţ subevaluat de către Dan Voiculescu, în ciuda solicitărilor repetate.

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă