16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleFoodAccidente feroviare produse în ultimii doi ani

Accidente feroviare produse în ultimii doi ani

Un accident feroviar s-a produs, la 17 mai, la Doiceşti, judeţul Dâmboviţa. O maşină al cărui şofer nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată a fost lovită de un tren. O persoană a murit, iar alta a fost grav rănită. 

Agenţia Agerpres a făcut o listă a celor mai grave accidente de acest gen, produse în ultimii şapte ani. Acestea au avut loc la: 
8 septembrie 2013 – 11 persoane au murit, printre care şi doi copii, după ce o dubiţă a fost lovită de un tren, în zona fabricii de medicamente Antibiotice din Iaşi, şoferul neasigurându-se în momentul trecerii peste linia de cale ferată, spre localitatea Uricani. 
8 septembrie 2012 – opt persoane au murit şi alte două au fost grav rănite, la o trecere de cale ferată semnalizată, între localităţile Sfântu Gheorghe şi Ozun, după ce trenul 4012, care circula pe ruta Târgu Mureş-Braşov, a lovit un tractor cu remorcă, în care se aflau între 15 şi 20 de persoane, care fuseseră la muncă pe câmp. 
21 iunie 2011 – patru persoane au murit în zona Pasajului Muncel, din judeţul Iaşi, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit în plin de trenul rapid Bucureşti – Suceava, întrucât şoferul maşinii nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată. 
30 decembrie 2010 – patru persoane au murit, după ce un tren care circula pe ruta Dorohoi-Iaşi a izbit o maşină, la trecerea la nivel cu calea ferată, în dreptul comunei Albeşti din judeţul Botoşani. 
16 octombrie 2013 – 15 persoane au fost rănite, într-un accident feroviar produs între localităţile Monor şi Vătava din judeţul Bistriţa-Năsăud, în care au fost implicate un tren de marfă şi o drezină. 
14 august 2009 – 14 persoane au decedat, iar alte două au fost grav rănite, după ce un microbuz a fost lovit de trenul Săgeata Albastră Braşov – Iaşi, în apropierea comunei Scânteia, din judeţul Iaşi. Vinovat de accident a fost şoferul microbuzului, care a decedat la spital. 
31 mai 2009 – şapte persoane au fost rănite, după ce un autocamion a intrat în coliziune cu o garnitură de tren de persoane, la o trecere de nivel de pe ruta Băile Călacea-Satchinez, provocând deraierea a două vagoane. Vinovat de producerea accidentului a fost şoferul vâlcean, care nu s-a asigurat la trecerea de nivel peste calea ferată. 

Accidente feroviare produse în 2015-2016: 

23 aprilie 2016 – un bărbat a decedat în comuna arădeană Şofronea, situată la 10 km de municipiul reşedinţă de judeţ, după ce autoturismul său a fost lovit de o locomotivă la o trecere de nivel cu calea ferată. Aflat la volanul autoturismului personal, bărbatul, care se afla singur în autoturism, s-a angajat fără să se asigure în traversarea căii ferate Arad – Curtici, autoturismul fiind surprins de o locomotivă care se deplasa spre Arad. În urma coliziunii cu locomotiva, autoturismul a fost practic strivit, bărbatul rămânând prins între fiarele contorsionate. 
3 aprilie 2016 – un bărbat în vârstă de 35 de ani a decedat, după ce maşina în care se afla a fost lovită la o trecere de cale ferată din localitatea Cristian de un tren personal care face curse între Braşov şi Zărneşti. 
23 martie 2016 – o autocisternă încărcată cu gaz petrolier lichefiat a intrat în coliziune cu un tren de persoane, în zona Tunari, judeţul Ilfov, între localităţile Căciulaţi şi Baloteşti, traficul rutier pe şoseaua de centură a Capitalei fiind oprit, la km 25, potrivit unei informări a Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. De asemenea, a fost întreruptă şi circulaţia feroviară. În tren se aflau circa 100 de călători, care nu au fost răniţi. 
31 ianuarie 2016 – patru persoane au fost rănite într-un accident feroviar care a avut loc la pasajul dintre localităţile Pesac şi Şandra, judeţul Timiş. Şoferul unui autoturism nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, iar maşina a fost surprinsă şi izbită în plin de un tren personal. Una dintre cele patru persoane a necesitat descarcerarea, două prezentau traumatisme la nivelul coloanei vertebrale, una prezenta fracturi deschise la nivelul membrelor, iar cea de-a patra prezenta traumatisme la torace şi pe corp. Acestea au fost preluate de echipajele de prim-ajutor prezente la faţa locului şi au fost transportate la spital. 
12 decembrie 2015 – patru persoane şi-au pierdut viaţa, după ce maşina de taxi în care se aflau a fost lovită de un tren personal în cartierul Viişoara, din municipiul Bistriţa. Accidentul s-a produs în jurul orei 4.00 dimineaţa, la trecerea la nivel cu calea ferată care duce spre blocurile sociale din cartierul Viişoara. Şoferul, în vârstă de 29 ani, nu s-a asigurat corespunzător la trecerea peste calea ferată, iar maşina, în care se aflau în total cinci persoane, a fost lovită în plin de trenul Regio care circula pe relaţia Bistriţa – Cluj-Napoca. 
9 decembrie 2015 – trei persoane au murit şi alta a fost grav rănită, într-un accident produs la trecerea de nivel cu calea ferată, pe DN73 A, între Râşnov şi Zărneşti. Maşina în care se aflau victimele a fost lovită de un tren de persoane, care se deplasa de la Braşov spre Zărneşti. 
22 noiembrie 2015 – un şofer a murit, după ce nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, autoturismul său fiind lovit în plin de un tren în localitatea Trifeşti, judeţul Neamţ, şi a fost târât câţiva zeci de metri. 
8 octombrie 2015 – o persoană a decedat în urma unui accident produs în sectorul Punghina al DN 56 A, după ce un autotren s-a răsturnat. 
24 februarie 2015 – trenul Regio Satu Mare-Baia Mare a lovit, la trecerea de cale ferată din satul Săsar, o camionetă a unei firme de curierat, al cărei şofer a decedat. Maşina implicată în accident aparţinea companiei de curierat DPD cu sucursală în municipiul Baia Mare. 
1 februarie 2015 – două vagoane ale unui tren, încărcate cu GPL, au deraiat, pe raza localităţii Halmeu, nefiind scurgeri de gaze. Vagoanele nu s-au răsturnat, doar au ieşit de pe şine. Autorităţile au izolat zona, pentru a preveni producerea vreunui eveniment nedorit. 
28 ianuarie 2015 – un tir încărcat cu zahăr a fost lovit de trenul rapid care circula pe ruta Viena-Bucureşti, la trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în municipiul Codlea. Nu au existat persoane rănite, însă tirul şi locomotiva trenului au fost grav avariate. 
22 ianuarie 2015 – trei persoane au fost rănite, între care şi o gravidă, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de trenul Interregio Timişoara-Târgu Mureş, între localităţile Vucova şi Chevereş. 

Cele mai citite

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă