15.7 C
Bucureศ™ti
luni, 14 octombrie 2024
AcasฤƒLifestyleFood3 reศ›ete delicioase cu brรขnzฤƒ de vacฤƒ pe care trebuie sฤƒ le...

3 reศ›ete delicioase cu brรขnzฤƒ de vacฤƒ pe care trebuie sฤƒ le รฎncerci

Brรขnza de vacฤƒ este unul dintre acele ingrediente pe care le poศ›i folosi รฎntr-o multitudine de reศ›ete culinare, de la deserturi la feluri de mรขncare principale. Mai jos vei descoperi trei reศ›ete รฎn care brรขnza de vaci este ingredientul principal ศ™i pe care trebuie neapฤƒrat sฤƒ le รฎncerci ศ™i tu cรขt mai curรขnd!  

1. Cheesecake cremos cu brรขnzฤƒ de vacฤƒ

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai populare deserturi, fiind atรขt delicios, cรขt ศ™i uศ™or de fฤƒcut. Pentru a prepara un cheesecake cremos cu brรขnzฤƒ de vacฤƒ, vei avea nevoie de urmฤƒtoarele ingrediente: 200 g de biscuiศ›i simpli, 100 g de unt topit, 500 g deย brรขnzฤƒ de vaci, 150 g de zahฤƒr, 3 ouฤƒ, 1 lingurฤƒ de esenศ›ฤƒ de vanilie ศ™i fructe proaspete pentru decor (opศ›ional).

รŽncepe prin a mฤƒrunศ›i biscuiศ›ii ศ™i a-i amesteca cu untul topit. Aศ™eazฤƒ amestecul รฎntr-o formฤƒ de tort ศ™i preseazฤƒ-l bine. รŽntr-un bol separat, bate brรขnza de vacฤƒ cu zahฤƒrul pรขnฤƒ obศ›ii o cremฤƒ uniformฤƒ. Adaugฤƒ ouฤƒle unul cรขte unul ศ™i amestecฤƒ bine dupฤƒ fiecare. La final, adaugฤƒ esenศ›a de vanilie.

Toarnฤƒ crema de brรขnzฤƒ peste baza de biscuiศ›i ศ™i dฤƒ la cuptor, la 180ยฐC, pentru aproximativ 45 de minute sau pรขnฤƒ cรขnd devine auriu ศ™i ferm. Lasฤƒ cheesecake-ul sฤƒ se rฤƒceascฤƒ complet รฎnainte de a-l decora cu fructe proaspete.

2. Clฤƒtite cu umpluturฤƒ de brรขnzฤƒ de vacฤƒ ศ™i mฤƒr

Clฤƒtitele cu umpluturฤƒ de brรขnzฤƒ de vacฤƒ ศ™i mฤƒr reprezintฤƒ o combinaศ›ie delicioasฤƒ, dulce-acriศ™oarฤƒ, care รฎncรขntฤƒ papilele gustative. Ele pot fi preparate cu uศ™urinศ›ฤƒ รฎn bucฤƒtฤƒria proprie, cu ingrediente simple ศ™i la รฎndemรขnฤƒ. Pentru clฤƒtite, vei avea nevoie de:

2 ouฤƒ; 

250 ml de lapte; 

150 g de fฤƒinฤƒ; 

1 praf de sare; 

1 lingurฤƒ de zahฤƒr; 

1 lingurฤƒ de ulei.

Pentru umpluturฤƒ, pregฤƒteศ™te:

250 g de brรขnzฤƒ de vacฤƒ; 

1 mฤƒr; 

2 linguri de zahฤƒr; 

1 linguriศ›ฤƒ de scorศ›iศ™oarฤƒ; 

2 linguri de smรขntรขnฤƒ. 

รŽntr-un bol, bate ouฤƒle cu zahฤƒrul ศ™i sarea pรขnฤƒ se omogenizeazฤƒ. Adaugฤƒ laptele ศ™i uleiul ศ™i amestecฤƒ bine. รŽncorporeazฤƒ treptat fฤƒina, amestecรขnd pรขnฤƒ obศ›ii un aluat fฤƒrฤƒ cocoloaศ™e. Lasฤƒ aluatul sฤƒ se odihneascฤƒ timp de 10-15 minute. รŽncฤƒlzeศ™te o tigaie antiaderentฤƒ ศ™i unge-o cu puศ›in ulei. Toarnฤƒ cรขte o porศ›ie micฤƒ de aluat รฎn tigaie ศ™i coace clฤƒtitele pe ambele pฤƒrศ›i pรขnฤƒ se rumenesc uศ™or.

Pentru umpluturฤƒ, curฤƒศ›ฤƒ mฤƒrul, dฤƒ-l pe rฤƒzฤƒtoare ศ™i cฤƒleศ™te-l รฎntr-o tigaie cu puศ›in ulei ศ™i zahฤƒr pรขnฤƒ se รฎnmoaie. Amestecฤƒ-l apoi cu brรขnza de vacฤƒ, scorศ›iศ™oara ศ™i smรขntรขna. Clฤƒtitele se umplu cu acest amestec ศ™i se ruleazฤƒ sau se pliazฤƒ รฎn triunghi.

3. Tartฤƒ cu brรขnzฤƒ de vacฤƒ ศ™i stafide

Tarta cu brรขnzฤƒ de vacฤƒ ศ™i stafide este o alegere excelentฤƒ pentru cei care doresc sฤƒ experimenteze cu reศ›ete de deserturi care รฎmbinฤƒ elemente tradiศ›ionale ศ™i moderne.

Pentru aluat, vei avea nevoie de 250 g de fฤƒinฤƒ, 100 g de unt, 75 g de zahฤƒr, 1 ou, 1 plic zahฤƒr vanilat ศ™i un praf de sare. Procesul de preparare este simplu: mixeazฤƒ untul moale cu zahฤƒrul, sarea ศ™i oul pรขnฤƒ obศ›ii o cremฤƒ pufoasฤƒ, apoi รฎncorporeazฤƒ treptat fฤƒina ศ™i zahฤƒrul vanilat. Frฤƒmรขntฤƒ aluatul pรขnฤƒ devine omogen ศ™i formeazฤƒ o bilฤƒ, apoi acoperฤƒ-l cu folie alimentarฤƒ ศ™i lasฤƒ-l la frigider pentru cel puศ›in o orฤƒ.

Umplutura se face din 500 g de brรขnzฤƒ de vaci, 125 g de zahฤƒr, 2-3 ouฤƒ, 2 plicuri zahฤƒr vanilat, 1-2 linguri de fฤƒinฤƒ, coaja rasฤƒ de la o lฤƒmรขie ศ™i 50 g de stafide. รŽntr-un bol, amestecฤƒ bine brรขnza de vaci cu zahฤƒrul, ouฤƒle, zahฤƒrul vanilat, fฤƒina ศ™i coaja rasฤƒ de lฤƒmรขie. Adaugฤƒ stafidele ศ™i amestecฤƒ uศ™or.

Pentru asamblare, รฎntinde aluatul รฎntr-o foaie cu ajutorul unui sucitor ศ™i tapeteazฤƒ o formฤƒ de tartฤƒ. Adaugฤƒ umplutura de brรขnzฤƒ รฎn formฤƒ ศ™i unge suprafaศ›a tartei cu ou bฤƒtut. Coace tarta รฎntr-un cuptor preรฎncฤƒlzit la 180ยฐC pentru aproximativ 30-40 de minute sau pรขnฤƒ cรขnd se rumeneศ™te frumos.

Brรขnza de vacฤƒ este un ingredient delicios, care poate รฎmbogฤƒศ›i gustul multor feluri de mรขncare. รŽncearcฤƒ ศ™i tu reศ›etele de mai sus atunci cรขnd ai poftฤƒ de un preparat cu brรขnzฤƒ de vaci uศ™or de fฤƒcut ศ™i delicios! 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
Romรขnia Liberฤƒ este o publicaศ›ie tipฤƒritฤƒ ศ™i online pentru politicฤƒ, afaceri ศ™i avocaศ›i, care acoperฤƒ anunศ›uri pentru litigii majore, tranzacศ›ii ศ™i probleme de reglementare. A fost fondatฤƒ รฎn 1877, รฎn Romรขnia. RL este o publicaศ›ie de ultimฤƒ orฤƒ ศ™i unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, รฎn principal ca voce a opoziศ›iei รฎmpotriva autocraศ›ilor ศ™i a fostei Securitฤƒศ›i. Printre autorii ศ™i cititorii noศ™tri se numฤƒrฤƒ cea mai mare organizaศ›ie filantropฤƒ, Fundaศ›ia pentru o Societate Deschisฤƒ din SUA, precum ศ™i editorialiศ™ti internaศ›ionali celebri, profesori de ศ™tiinศ›ฤƒ ศ™i de drept din รฎntreaga lume. รŽn 2009, RL publica sฤƒptฤƒmรขnal un supliment de opt pagini cu articole รฎn limba englezฤƒ din New York Times, astฤƒzi publicฤƒ cele mai noi videoclipuri ศ™i ศ™tiri internaศ›ionale. Cu sediul รฎn Bucureศ™ti, RL numฤƒrฤƒ รฎn prezent 50 de colaboratori, agenศ›i ศ™i jurnaliศ™ti.
Cele mai citite

Banca Mondialฤƒ: Cele mai sฤƒrace ศ›ฤƒri din lume, รฎn cea mai gravฤƒ crizฤƒ financiarฤƒ din ultimele douฤƒ decenii

Cele mai sฤƒrace 26 de ศ›ฤƒri din lume se confruntฤƒ cu cea mai precarฤƒ situaศ›ie financiarฤƒ din ultimii 20 de ani, conform unui nou...

Lovit cu ciocanul รฎn cap รฎn parcarea unui cartier din Bucureศ™ti

Un incident extrem de violent a avut loc รฎn cartierul Militari Residence din Bucureศ™ti. Un tรขnฤƒr de 29 de ani a fost atacat brutal...

Credinศ›a ศ™i politica la coadฤƒ: รฎntre moaศ™te ศ™i scrutin

La Iaศ™i, sunt 7 kilometri de speranศ›e ศ™i rugฤƒciuni ale pelerinilor ศ™i candidaศ›ilor la prezidenศ›iale, veniศ›i pentru binecuvรขntare Liderul PSD, Marcel Ciolacu, preศ™edintele PNL, Nicolae...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ