15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleEXCLUSIV. FOTO EURO 2016. Naționala României, pe ultima sută de metri cu...

EXCLUSIV. FOTO EURO 2016. Naționala României, pe ultima sută de metri cu pregătirea meciului de deschidere

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ DIN PARIS DE LA ROBERT ȘIȘCĂ

Două zile au mai rămas pâna când tricolorii vor deschide la Paris Turneul final al Campionatului European în compania echipei similare a Franței. Marți selecționerul Anghel Iordănescu a pregătit în prima parte a zilei studiul video al francezilor, iar în a doua parte a zilei tricolorii au efectuat primul și singurul antrenament al zilei, o ședință închisă jurnaliștilor.

Dumitru Moraru, antrenorul cu portarii, și Jean Vladoiu au răspuns întrebărilor venite din partea ziariștilor. Este foarte important de știut că Steliano Filip, fundașul de 22 de ani,  va fi păstrat în lot după ce s-a accidentat la antrenamentul de luni seară, dar pentru moment programul său de pregătire este unul special și separat de restul lotului.

În cealaltă tabără, presiunea este tot mai mare, iar jucătorii lui Deschamps recunosc că resimt faptul că întreaga lume aşteaptă o victorie în partida cu România. 

Atacantul Olivier Giroud (29 de ani) a precizat însă că el şi colegii săi vor să intre în istorie, aducând din nou trofeul suprem Franţei, la 16 ani după victoria de la Euro 2000. "E momentul nostru să scriem istorie", a susținut Giroud, care a avut numai cuvinte de laudă pentru selecţionerul Didier Deschamps.

Ziua de marți a fost superbă la Paris, cu o temperatură plăcută 22 de grade cu plus, de altfel aceasta fiind prima zi cu soare după o săptămână în care francezii s-au confruntat cu ploi puternice, furtuni și inundații care au perturbat grav nu doar capitala Franței, ci și alte regiuni.

Între timp, organizatorii competiției fac ultimele pregătiri pentru startul Campionatului European, condițiile de scuritate fiind foarte stricte, dar încă nu atât de severe, așa cum se poate observa din imagininile cu arena unde se va juca meciul de deschidere (VEZI GALERIA FOTO)Interesant este că nimeni nu ar fi trebuit să aibă acces pe stadion, darmite să mai aibă  șansa de a face o poză din interior.

În subsolul arenei Stade de France, apa căzută din cauza ploilor a invadat o mare suprafață, iar organizatorii au improivizat o potecă din paleți, în așa fel încât să existe posibilitatea de circula spre ieșirile de siguranță și nu numai.

Este foarte interesant de știut că în Paris, cu doar două zile înaintea startului Euro 2016, atmosfera nu este una care să-ți lase impresia că urmează o mare competiție cum este un Campionat European. Este liniște în zona arenei unde se va disputa Franța-România, cât și În zonele special amenajate pentru suporterii tuturor echipelor.

Francezii au dat însă asigurări că turneul final din această vara va fi unul fără evenimente menite să întrerupă sau să oprească definitiv o asemenea comopetiție. Serviciile secrete franceze lucrează în permanență pentru siguranța turneului mai ales ca vizate sunt prima partidă din 10 iunie Franța-România, dar și ultima dispută Finala din 10 iulie.

 

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Reporteri fără Frontiere: Peisajul mediatic din România, lipsa transparenței și trusturi media care propagă dezinformări

România se mândrește cu un peisaj mediatic divers și relativ pluralist, oferind un teren fertil pentru investigații de interes public puternice. Cu toate acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă