20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăLifestyleDuru: Liga I este o ligă a insolvenților. Fotbalul românesc, în colaps...

Duru: Liga I este o ligă a insolvenților. Fotbalul românesc, în colaps finaciar!

 Viorel Duru, directorul Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, acuză cluburile că au adus fotbalul românesc într-o stare de colaps finaciar. Oficialul FRF se așteaptă ca în perioada următoare să apară noi grupări care să ceară insolvența, declarând că Liga I a devenit o ligă a insolvenților.

"Deja putem vorbi de o ligă a insolvenţilor în Liga I. Să o luăm cronologic: 7 decembrie 2012 – FC Rapid, 9 ianuarie 2013 – Gloria Bistriţa, 6 februarie 2013 – Universitatea Cluj, august 2013 – Oţelul Galaţi, aprilie 2014 – FC Vaslui, mai 2014 – FC Dinamo. Deci în doi ani de zile sunt şase cluburi care au solicitat insolvenţa şi au trecut prin Liga I, deci putem vorbi de liga insolventelor. Mă aştept să mai intre în insolvenţă câteva cluburi", a declarat Duru, potrivit Mediafax.

Viorel Duru susține ideea ca grupările din prima ligă să discute împreună variantele pentru ieşirea din criza financiară în care au intrat. "Fotbalul românesc trebuie să se aşeze la o masă şi să dezbată chestiunile reale, iar realitatea e sumbră, fotbalul românesc e în colaps financiar. Nu îmi cereţi mie să am soluţii", a mai spus Duru.

Oficialul FRF consideră că intrarea în insolvenţă nu va rezolva problemele fotbalului românesc, ci le va acutiza. "E nefiresc, e neproductiv şi s-a dovedit în ultimii doi ani de când aplicăm această procedură, că nu ajutăm cluburile, ci le îngropăm. Dacă s-ar fi aplicat regulile UEFA, ca atunci când intri în insolvenţă, ţi se retrage licenţa, nu am fi avut atâtea discuţii acum legate de aceste cluburi. Cei din Comitetul Executiv nu au fost de aceeaşi părere şi s-a decis că intrarea în insolvenţă nu duce la retragerea licenţei. Cluburile fac eforturi foarte mari ca să aplice până la 31 martie, datoriile înregistrate în anul anterior, după care iar nu îşi achită datoriile, apoi iar se îndatorează."

Ultimul club care a cerut insolvența, săptămâna trecută, a fost Dinamo. Patronul Ionuț Negoiță a luat această decizie după ce pe adresa clubului a mai apărut o nouă datorie, către stat, din contractele de sponsorizare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă