Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doar un turist din trei a călătorit internațional în primul semestru

Pierderile calculate ca urmare a reducerii călătoriilor internaționale în scop turistic sunt estimate la 460 miliarde dolari pentru primele șase luni ale anului.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2020 - 12:26

Sosirile internaționale au suferit o reducere cu 65% în primul semestru al anului 2020, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Scăderea spectaculoasă se datorează restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus dar și de teama oamenilor de a mai călători în sejururi peste hotare.

Organizația Mondială a Turismului anticipează că dacă nu se va mai reveni la restricțiile din perioada de vârf a pandemiei ar fi nevoie de o perioadă de până la 4 ani pentru ca turismul internațional să-și revină în totalitate.

Specialiștii au calculat că peste 440 milioane de sosiri internaționale s-au pierdut în primele șase luni ale anului, cele mai afectate regiuni fiind zona Pacificului și Asia, unde s-a înregistrat o scădere cu 72% a turiștilor comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit Reuters.

Comentarii