24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăLifestyleCum să alegeți cel mai potrivit tip de tencuială decorativă?

Cum să alegeți cel mai potrivit tip de tencuială decorativă?

La ora actuală există pe piață o multitudine de variante de tencuieli decorative, cu proprietăți speciale și calități deosebite. Pentru necunoscători această diversitate de alternative poate fi uneori derutantă. Fară ajutorul unor specialiști care să ne ofere informații avizate despre alegerea variantei celei mai potrivite, ne-ar fi imposibil să ne orientăm în luarea deciziei finale.

 

Care sunt cele mai bune tencuieli? Cum să alegem tencuielile cele mai potrivite?

În primul rând trebuie să menționăm ca tencuielile decorative sunt ultimul strat care se aplică la exeriorul unei clădiri și au nu numai un rol estetic, ci și de protecție împotriva factorilor de mediu. Ele lasa casa să “respire”, dar și blocheză patrunderea apei de la intemperii.

Tencuielile decoarative se diferențiază între ele în principal prin compoziția chimică, proprietăți, granulație și locul unde se aplică.

În funcție de compoziția chimică avem: tencuială decorativă acrilică, siliconică, silicatică sau de carbon. Fiecare dinte aceste ingredientele conferă anumite proprietăți și implică anumite prețuri, ce pot fi extrem de variate și diferite.

Tencuila decorativă acrilică este cea mai ieftină și cea mai utilizată tencuială. Ea își îndeplinește bine rolul de a permite trecerea vaporilor dinspre interior inspre exterior, și rezistă bine la condițiile de mediu.

Tencuiala decorativă siliconică are o mai mare permeabilitate la vapori față de cea acrilică, nu permite patrunderea apei și, în plus, are o bună rezistență la foc.

Tencuiala decorativă silicatică are un grad mai mare de durabilitate în timp și este  foarte rezistentă la radiațiile ultraviolete, umiditate și foc.

Cele mai performante tencuieli sunt tencuielile cu fibre de carbon. Acestea au o excelentă rezistență la umezeala, foc și raze ultraviolete, și, în plus, nu permit dezvoltarea de microorganisme, precum algele sau ciupercile.

Un alt tip de de tencuială extrem de util este cel de tencuială mozaicată. Spre deosebire de variantele enumerate anterior, care se aplică de la un anumit nivel în sus,   acest tip de produs se folosește în zona soclului și a gardurilor. Aceasta are în componența sa rășini sintetice, granule de marmură și de cuarț, fiind foarte rezistentă la impact mecanic și la precipitații.

In functie de granulație sau model, tencuiala decorativă poate fi granulată bob langă bob sau zgâriată – scoarță de copac.

Toate acestea fiind spuse, cele mai bune tencuieli sunt cele care vă plac, care oferă cea mai bună protecție casei și care sunt cele mai rezistente în timp. De multe ori prețul reflectă calitatea. De aceea, atunci când vrem sa avem parte de cele mai bune rezultate este recomandat să ne facem bine calculele și cautăm să optăm pentru o variantă de tencuiala decorativa cât mai eficientă.

Alegerea nu este deloc simplă. În funcție de buget și de estetica pe care dorim să o dăm exteriorului casei noastre putem opta pentru o variantă cât mai scumpă. Și de fiecare dată să nu uităm că pentru a ne putea bucura cu adevărat de calitățile produsului ales trebuie să respectăm cu strictețe toate instrucțiunile de aplicare.

Pentru a alege tipul de tencuială pe care vi-l doriți și pentru a putea consulta mai în detaliu proprietățile intrați pe site-ul vopsele-tencuieli.ro.

 

Cele mai citite

Primar din Buzău cercetat penal pentru folosirea resurselor primăriei

Mai mulți locuitori ai comunei Cozieni, județul Buzău, au făcut publice acuzații grave împotriva actualului primar al localității, susținând că acesta comite infracțiuni...

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

David Popovici, victorie în finala de 100 metri liber a concursului Mare Nostrum de la Barcelona

Înotătorul român David Popovici, dublu campion european la 100 şi 200 m liber, s-a impus în finala probei de 100 m liber a concursului...
Ultima oră
Pe aceeași temă