22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleCriză FC Rapid: Clubul și-a mutat sediul în Giulești, după ce au...

Criză FC Rapid: Clubul și-a mutat sediul în Giulești, după ce au fost sistate utilitățile la Pro Rapid

FC Rapid și-a mutat sediul la stadionul din Giulești, după ce la baza Pro Rapid au fost sistate utilitățile din cauze de neplată a datoriile acumulate. Conducerea și restul angajaților vor avea din nou birourile în Giulești după aproape 16 ani.

Clubul Rapid, care traversează o acută criză financiară, nu a mai putut achita facturile la energie electrică şi apă, iar companiile Enel şi Apa Nova au sistat furnizarea acestor servicii la 19 mai. Gruparea giuleşteană are numai către furnizorul de energie electrică restanţe în valoare de aproximativ 20.000 de lei, conform Mediafax.

În aceste condiţii, în ultima perioadă, antrenamentele erau desfășurate numai pe stadionul Giulești, dat fiind faptul că terenul de la Pro Rapid a devenit impracticabil în lipsa apei.

În 1998, proprietarul FC Rapid de atunci, George Copos, muta administraţia şi sediul de la Stadionul Giuleşti la baza sportivă Pro Rapid ca urmare a solicitării antrenorului Mircea Lucescu, iar după 16 sediul clubului a fost readus în Giulești.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din funcţia de administrator special şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice şi a jucătorilor.

Demisia lui Zamfir a venit la doar după zile după decizia Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal care a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I.

Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se întinde pe o durată de trei ani, a fost confirmat de Tribunalul Bucureşti. Următorul termen în dosarul de insolvenţă este 26 septembrie.

Cele mai citite

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă