1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeLifestyleCriză FC Rapid: Clubul și-a mutat sediul în Giulești, după ce au...

Criză FC Rapid: Clubul și-a mutat sediul în Giulești, după ce au fost sistate utilitățile la Pro Rapid

FC Rapid și-a mutat sediul la stadionul din Giulești, după ce la baza Pro Rapid au fost sistate utilitățile din cauze de neplată a datoriile acumulate. Conducerea și restul angajaților vor avea din nou birourile în Giulești după aproape 16 ani.

Clubul Rapid, care traversează o acută criză financiară, nu a mai putut achita facturile la energie electrică şi apă, iar companiile Enel şi Apa Nova au sistat furnizarea acestor servicii la 19 mai. Gruparea giuleşteană are numai către furnizorul de energie electrică restanţe în valoare de aproximativ 20.000 de lei, conform Mediafax.

În aceste condiţii, în ultima perioadă, antrenamentele erau desfășurate numai pe stadionul Giulești, dat fiind faptul că terenul de la Pro Rapid a devenit impracticabil în lipsa apei.

În 1998, proprietarul FC Rapid de atunci, George Copos, muta administraţia şi sediul de la Stadionul Giuleşti la baza sportivă Pro Rapid ca urmare a solicitării antrenorului Mircea Lucescu, iar după 16 sediul clubului a fost readus în Giulești.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din funcţia de administrator special şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice şi a jucătorilor.

Demisia lui Zamfir a venit la doar după zile după decizia Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal care a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I.

Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se întinde pe o durată de trei ani, a fost confirmat de Tribunalul Bucureşti. Următorul termen în dosarul de insolvenţă este 26 septembrie.

Cele mai citite

Ciolacu intră în dezacord cu ambasadorul României în SUA. Ambasadorul e nemulțumit că nu participă la întâlnirile premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a făcut o declarație neobișnuit de dură pentru un diplomat. Ambasadorul României a lăsat să se înțeleagă că este...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...

Grefierii protestează în fața ICCJ, cerând plata salariilor restante

Grefieri din toate județele participă la un protest în fața sediului din București al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Mitingul de protest este...
Ultima oră
Pe aceeași temă