33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăLifestyleCORESPONDENȚĂ de la Paris. Analiza etapei a doua din Grupa A la...

CORESPONDENȚĂ de la Paris. Analiza etapei a doua din Grupa A la EURO 2016

România și Elveția au terminat la egalitate, 1-1, într-o seară plină de tensiune miercuri la Paris, pe Parc de Prince. În prezența a 47.000 de oameni, dintre care 15.000 de suporteri ai României, tricolorii au arătat un fotbal bun în prima repriză, dar actul secund a aparținut echipei din Țara Cantoanelor.

La prima acţiune cu adevărat periculoasă a tricolorilor, stelistul Chipciu a scos un penalty după ce a fost tras de tricou de Lichtsteiner, iar Bogdan Stancu a marcat la fel ca în partida cu Franţa, devenind golgheterului turneului final din Franța, pentru câteva ore. Tricolorii au avut șansa de a închide meciul de la Paris: Săpunaru fiind extrem de aproape să facă 2-0, dar şutul său a şters bara din stânga porții, apărată excelent de Ian Sommer.

Naționala României putea beneficia şi de pe urma unui autogol, la respingerea ezitantului Djourou din centrarea lui Torje, însă cum în fotbal ocaziile se răzbună, Mehmedi, jucătorul lui Bayer Leverkusen, a egalat în urma unui corner, execuția sa din minutul 57 nelăsându-i nicio șansă lui Ciprian Tătărușanu.

Pentru România, urmează meciul cu Albania, de la Lyon, duminică seară, de la ora 22.00.

Citește și: LIVE TEXT. EURO 2016. România egalată de Elveția. Scor FINAL 1-1

Tot miercuri seară, dar, la Marsillia, Franța a întâlnit echipa similară a Albaniei. Pe Velodrome, francezii s-au chinuit până la final în compania unui adversar extrem de robust, dar mai ales cu o apărare bine pusă la punct.

Franța-Albania s-a terminat 2-0, dar, în minutul 90, tabela arăta un scor stupefiant pentru francezi: 0-0. În minutele de prelungiri, trupa lui Deschamps a marcat prin Grisman, reluare cu capul din interiorul careului advers, pentru ca, la ultima fază, Dimitri Payet, omul care a marcat și în poarta tricolorilor, să înscrie pentru Franța încă un gol.  

Românii fac calcule pentru calificări 

În aceste zile, oficialii români prezenți la Paris au început să facă toate calculele unei calificări în optimile turneului, dar nimic nu este sigur până după meciul contra Albaniei.

Tricolorii au început deja să se refacă, iar cei trei jucători accidentați, Răzvan Raț, Mihai Pintilii și Bogdan Stancu, au început recuperarea. 

La conferința de joi, din cantonamentul tricolorilor, Daniel Isăilă, Andrei Prepeliță, Claudiu Keșeru și Steliano Filip au stat de vorbă cu jurnaliștii, în fața cărora au recunoscut că oboseala este principalul adversar în aceste zile.

Românii rămân echilibrați și speră să câștige duelul de duminică, pentru atingerea obiectivului propus inițial: optimile de finală ale EURO 2016.

Cele mai citite

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...
Ultima oră
Pe aceeași temă