18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleCiprian Marica, transferat la Konyaspor. Va fi coleg cu Gabriel Torje

Ciprian Marica, transferat la Konyaspor. Va fi coleg cu Gabriel Torje

Ciprian Marica a fost transferat de echipa turcă Konyaspor, semnând un contract pe două sezoane. Marica a părăsit Getafe, echipă din prima ligă spaniolă, acolo unde antrenează Cosmin Contra.

Turcii de la Konyaspor anunță că Marica este oficial jucătorul lor, după ce s-au semnat și ultimele acte. "Transferul lui Marica s-a realizat. Am căzut de acord asupra condițiilor, iar dacă totul va merge bine Marica este binevenit să rămână. Am semnat un contract pe doi ani cu atacantul român. Marica este un jucător de profil. Este atacantul naţionalei României", a spus Selcuk Aksoy, responsabil al secţiei de fotbal a clubului Torku Konyaspor, conform spor.haberler.com. Turcul a mai spus că un rol decisiv în transferul lui Marica la gruparea turcă l-a avut Alexander Hleb, un jucător alături de care Marica a mai evoluat în trecut. Cei doi au jucat împreună la VFB Stuttgart, prima ligă germană, în 2010.

Marica a confirmat și el pe contul său de Facebook faptul că se află în Turcia. "Am ajuns la Konya sa vad despre ce este vorba, sa discutam despre oferta lor. Mi-au spus ca nu ma mai lasa sa plec … Eu acum ce ma fac ?!" Marica a încercat să facă haz de situație, mai ales că în Turcia a fost luat cu asalt de fanii lui Konyaspor încă de la aeroportul local.

Cu toate că salariul lui Marica încă nu a fost făcut oficial, el este estimat la circa 1,7 milioane euro pe sezon. Turcii nu au plătit nimic clubului Getafe, Marica ajungând la finalul contractului cu spaniolii.

La gruparea turcă Marica va urma să joace împreună cu un alt internațional român, Gabriel Torje. Konyaspor a terminat sezonul trecut pe locul 11 în prima ligă, însă oficialii clubului vor să ducă echipa cât mai sus în noul an. Ciprian Marica a evoluat la Getafe sezonul trecut, când la gruparea spaniolă a fost adus și antrenorul Cosmin Contra, primul tehnician român din La Liga. Cei doi români au contribuit la salvarea echipei de la retrogradare.

Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă