Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Masajul yoga este o tehnică de masaj unică, care se bazează foarte mult pe yoga și meditație

Beneficiile masajului oriental yoga

Masajul Yoga constă într-o succesiune de întinderi pasive, presiuni, frecare și mobilizări articulare, în care respirația ocupă un loc foarte important

Share

Rl online 0 comentarii

10.01.2020 - 16:43

Originea masajului oriental yoga
Cu rădăcini în India și medicina ayurvedică, cu influențe din budism, masajul yoga este inspirat de diverse tehnici, inclusiv yoga și meditație și se bazează pe o viziune holistică și energică a sănătății. Desi este de factura yoghina, nu are nicio legatura cu tehnicile erotice tantrice, cum multi ar putea crede. Aflam de la Oriental Massage Bucharest ca acest tip de masaj face parte din marea familie a terapiei energetice, existand trei elemente principale care îl caracterizează.
 
În primul rând, masajul oriental yoga se diferențiază prin exerciții de întindere care sunt atât dinamice, cât și fluide. Exercițiile sunt practicate în duet cu maseuza, într-un ritm continuu. Aceste exerciții se bazează de obicei pe posturi de yoga, dar nu este necesară cunoașterea prealabilă a acestei discipline. Masajul se realizează pe o saltea așezată direct pe podea și direct pe haine.
 
Apoi, acest tip de masaj este unul deosebit prin acțiunea sa "energetică" și anume prin modul în care sunt exercitate manevrele de masaj, a presiunii aplicate asupra anumitor regiuni sau puncte focar prin care circulă energia prin corp, numite Sen. Maseuza apasă cu palmele și degetele mari sau atinge cu degetele aceste linii de energie. De asemenea, își poate folosi brațele, antebrațele, coatele și picioarele.
 
În cele din urmă, masajul yoga diferă de alte masaje prin modul în care maseuza se raportează la fiecare ședință de masaj; la fel ca in masajul ayurvedic, ea are o atitudine meditativă și acest lucru îi permite să fie în contact intuitiv cu receptorul. Potrivit practicienilor, manipulările, exercițiile de întindere și o atenție specială asupra respirației, promovează circulația sângelui, a limfei și eliminarea toxinelor. De asemenea, masajul yoga ajută la eliminarea tensiunilor musculare și blocajelor energetice și astfel restabilește flexibilitatea și mobilitatea corpului. Efectul relaxant al acestui masaj calmează mintea și induce o stare de bunăstare generală, atât fizică cât și spirituală.
 
Beneficii ale masajului yoga
Practica masajului yoga își propune în primul rând să ofere receptorului un impuls de energie și o senzație de fluiditate și libertate în corpul său. Mișcările efectuate asupra masei musculare și întinderile care se efectuează îmbunătățesc flexibilitatea articulațiilor, care în mod natural tinde să scadă odată cu vârsta. Practicat în mod regulat, masaj oriental aduce beneficii posturii și calității vieții prin promovarea ușurinței în mișcare și chiar a corpului. Masajul, prin posturile și întinderile sale, reduce de asemenea durerile musculare și articulare, durerile de spate, stimulează circulația sângelui și a limfei. În cele din urmă, reduce efectele stresului asupra organismului, generând o stare de bine.
 
Receptorul este invitat să poarte haine moi și confortabile, masajul va fi practicat fără ulei, pe deasupra lor. Fiecare parte a corpului va fi masată prin întindere, frecare și presiune (cu degetele mari, palmele, coatele, genunchii și picioarele). Întins pe o saltea la sol, receptorul este ghidat de maseuza sa. Aceasta poate folosi perne pentru a se adapta la suplețea celui masat. Fiecare postură este imaginată și aleasă în așa fel încât receptorul să simtă „deschiderea” în corpul său, adică creșterea mobilității și a flexibilității articulațiilor sale. Ședința de masaj conferă o relaxare profundă.
 

Comentarii