33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăLifestyleAvancronică Argentina – Elveția, meciul serii în optimile Mondialului din Brazilia

Avancronică Argentina – Elveția, meciul serii în optimile Mondialului din Brazilia

Argentina joacă în ultima zi a optimilor de finală împotriva selecționatei Elveției, o echipă incomodă, dar în fața căreia nu a pierdut niciodată. Presiunea pe Lionel Messi și coechipierii săi este una foarte mare, iar dubla campioană mondială are o singură opțiune, calificarea în sferturi, acolo unde va întâlni câștigătoarea partidei Belgia – SUA.

Urmărește partida LIVE TEXT, aici 

Cu jucători precum Messi, Mascherano (FC Barcelona), Aguerro (Manchester City) sau Palacio (Inter Milan), Argentina este una dintre favoritele la câștigarea Cupei Mondiale. Totuși debutul la acest Mondial a fost mai lent și cu toate că au câștigat grupa F cu maximum de puncte, argentinienii s-au impus la doar un gol distanță în fața Bosniei, Iranului și Nigeriei. De asemeni, echipa antrenată de Alejandro Sabella a avut probleme în apărare mai ales în meciul cu nigerienii, atunci când au fost egalați de două ori. Iar cel puțin două dintre victorii i se datorează lui Lionel Messi, jucătorul fără de care Argentina ar fi avut o soartă incertă în faza grupelor.

Faptul că Messi este jucător de bază al echipei a putut fi văzut la acest Mondial, evoluția sud-americanilor fiind strâns legată de ziua bună sau proastă, avută de liderul lor, Messi. Din acest punct de vedere Argentina rămâne ca o carte deschisă, în timp adversara sa, Elveția poate produce multe surprize.

Eșecul la scor în fața Franței a fost luat de elvețieni drept un accident pe care, declară oficialii delegației, au și trecut. Europenii visează acum la calificarea în sferturi și totodată la prima victorie din istoria lor în fața Argentinei.

Dacă argentinienii din lotul lui Sabella sunt concetrați mai ales la cluburile vorbitoare de limbă spaniolă, la elvețieni mulți dintre jucători evoluează în campionate cu un nivel mai ridicat de duritate, precum cel german. Elveția va fi cu siguranță un adversar cu totul nou pentru argentinieni, o echipă diferită ca filosofie și stil de joc față de echipele grupei F.

Argentina – scurt istoric

Palmares (16 ediții CM): ultima participare – CM 2010 (sferturi); CM 1978 Argentina, 1986 Mexic (campioană), 1930 Uruguay, 1990 Italia (finalistă); Cupa Americii – 14 titluri; Cupa Confederațiilor 1992 (câștigătoare).

Foști jucători: Daniel Passarella (n. 1953), Diego Maradona (n. 1960), Gabriel Batistuta (n. 1969), Mario Kempes (n. 1954), Hernan Crespo (n. 1975)

Primul meci internațional: Uruguay – Argentina 2-3 ( 16 mai 1901)

Elveția – scurt istoric

Palmares (9 ediții CM): ultima participare – CM 2010 (grupe); CM 1934 Italia, 1938 Franța, 1954 Elveția (sferturi); Euro – nu a trecut de grupe.

Foști jucători: Alexander Frei (n. 1979), Stephane Chapuisat (n. 1969), Johann Vogel (n. 1977), Hakan Yakin (n. 1977).

Primul meci internațional: Franța – Elveția 1-0 (1905)

Cele mai citite

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...
Ultima oră
Pe aceeași temă