37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalNetanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele „intense” împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata israeliană desfăşoară o ofensivă terestră, sunt „pe cale să se încheie”.

Faza intensă a luptelor împotriva Hamas este pe cale să se încheie. Aceasta este pe cale să se încheie. Acest lucru nu înseamnă că războiul este pe cale să se încheie, dar războiul în faza sa intensă este pe cale să se încheie la Rafah.

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian a acordat un interviu televiziunii israeliene Channel 14.

„După sfârşitul fazei intense, vom putea redistribui unele forţe spre nord şi vom face acest lucru, în principal în scop defensiv, dar şi pentru a aduce locuitorii (deplasaţi) înapoi acasă”, a adăugat premierul, care a acordat primul său interviu unui canal de televiziune israelian de la începutul războiului împotriva Hamas pe 7 octombrie.

Netanyahu a mai indicat că nu va accepta niciun acord „parţial”.

Obiectivul este de a recupera ostaticii şi de a dezrădăcina regimul Hamas din Fâşia Gaza.

Benjamin Netanyahu

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă