31 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe...

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte grave dificultăţi după atacurile ruseşti massive.

Pe 24 iunie, toate companiile regionale de distribuţie de electricitate vor pune în aplicare întreruperi de curent prevăzute pe tot parcursul zilei.

Ukrenergo

Până acum, astfel de restricţii se aplicau în general pe intervale de timp mai reduse, la vârfurile de consum.

Ukrenergo a explicat că noile măsuri sunt necesare întrucât consumul de electricitate ‘creşte la începutul săptămânii’ şi reţeaua este fragilizată de ‘atacurile ruseşti masive’.

În ultimele zile, infrastructurile ucrainene au fost ţintele unor noi lovituri, scrie Agerpres.

Potrivit Ministerului ucrainean al Energiei, în ultimele trei luni centralele electrice au fost vizate de opt atacuri de amploare.

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia a distrus jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei.

Kievul le cere aliaţilor ajutor pentru a-şi reconstrui reţeaua electrică, un proiect care necesită investiţii considerabile, şi să îi furnizeze mai multe echipamente de apărare antiaeriană pentru a contracara bombardamentele forţelor ruse.

Citește și:

SUA permit Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele trimise de ele

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă