17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleArgăseală nu ştie cum va fi pusă în aplicare decizia ÎCCJ

Argăseală nu ştie cum va fi pusă în aplicare decizia ÎCCJ

Valeriu Argăseală, preşedintele CA al Steaua, a recunoscut că nu ştie cum va fi pusă în aplicare decizia Înaltei Curţi cu privire la marca Steaua Bucureşti.

"Reacţia juristului MApN a fost una normală, a unei persoane care ştie ce înseamnă o decizie instanţă. Dar poziţia OSIM detaliază modul în care se pune în aplicare această decizie. Recunoaştem hotărârea Înaltei Curţi şi o punem în aplicare. Cea mai în măsură autoritate care decide cum se pune în aplicare este OSIM-ul. Vom face toate diligenţele să punem în aplicare această decizie. Eram pregătiţi şi pentru această variantă. Cum se va numi echipa de aici încolo? Staţi un pic, că nu am ajuns până acolo. Încă nu ştiu dacă dispar culorile sau numele, n-am toate detaliile. Noi am citit pe portalul instanţei hotărârea, dar încă nu ştim cum va fi pusă în aplicare. Nu vă pot spune nici dacă este o hotărâre imediată. N-am avut niciun fel de discuţie cu cei de la MApN, nu ştiu despre ce bani este vorba. Eu sunt optimist că lucrurile se vor rezolva. Nu ştiu cum se vor rezolva, pentru că nu stăpânesc aceste lucruri", a declarat Valeriu Argăseală, potrivit Digi Sport.

Juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan, a declarat, joi, într-un interviu acordat prosport.ro, că în cazul în care conducerea MAPN va decide ca Gigi Becali să poată folosi în continuare marca Steaua, clubul va fi de acord, însă numai în schimbul unei sume consistente de bani.

"Este o mare victorie pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Ne vom aşeza la discuţii împreună cu oamenii de decizie din cadrul ministerului şi, dacă se va lua decizia ca marca să fie în continuare folosită de domnul Gigi Becali sau de către societatea de fotbal, este clar că vom fi de acord, dar numai cu condiţia ca ei să ne plătească o sumă de bani. Suma urmează să se stabilească. Dar, cu siguranţă, va fi o sumă destul de consistentă, pentru că e vorba de brandul Steaua", a declarat juristul CSA Steaua.

Florin Talpan a afirmat că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie operează retroactiv, ceea ce înseamnă că CSA Steaua poate obţine în justiţie inclusiv titlurile cucerite de FC Steaua după 2004, pe lângă palmaresul de dinaintea preluării clubului de către Gigi Becali: "E clar că acum brandul este al Armatei şi e normal şi firesc să rămână al Armatei pentru că sub acest brand s-au câştigat multe competiţii: Cupa Campionilor, Supercupa Europei… Era nedrept ca echipa lui Gigi Becali să-şi însuşească palmaresul, că asta îşi dorea el, de fapt, cu acele două steluţe pe emblemă. Acum am recuperat acest lucru şi e o mare realizare pentru MapN şi Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Nu mai poate să folosească nici numele, pentru că noi am obţinut inclusiv exclusivitate pe nume, pe brand. Nu vom mai accepta să se creeze confuzii, aşa cum s-a întâmplat după Revoluţie încoace. În ceea ce priveşte istoricul, având în vedere că decizia operează retroactiv, asta înseamnă că SC FC Steaua nu a fost niciodată proprietarul mărcii şi deci nu poate să păstreze nici titlurile cucerite după 2004. Vor rămâne toate ale noastre. Noi îi putem chema în judecată să restituie totul".

Instanţa supremă a anulat, miercuri, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, prin decizia de miercuri, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de cel dintâi.

Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013.

ICCJ a pronunţat miercuri o decizie finală în acest proces, dând câştig de cauză Clubului Sportiv al Armatei. Acesta a fost reprezentat de firma de avocatură Milcev Burbea, specializată în litigii pe proprietate intelectuală.

Printre pârâţii din dosar a fost şi producătorul de vinuri SC Ostrovit SA. Instanţa supremă a decis şi anularea contractului de licenţă încheiat de această societate cu clubul de fotbal, în 2011, pentru folosirea mărcii Steaua pe eticheta unor produse.

 

 

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă