14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleAlegeri FIFA: Forul mondial a primit șapte candidaturi. Cine luptă pentru funcția...

Alegeri FIFA: Forul mondial a primit șapte candidaturi. Cine luptă pentru funcția de președinte

FIFA a primit șapte candidaturi pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc anul viitor. Dosarul lui Michel Platini, președintele UEFA, nu va fi analizat până când suspendarea pe care a primit-o acesta nu va fi ridicată, potrivit Mediafax.

Astfel, şeicul Salmane Bin Ibrahim Al-Khalifa (Bahrain), Michel Platini (Franţa), prinţul Ali bin Al-Hussein (Iordania), Jerome Champagne (Franţa), Tokyo Sexwale (Africa de Sud), Musa Bility (Liberia) şi Gianni Infantino (Elveţia) au primit confirmarea că dosarele lor au ajuns la FIFA. Nu a fost menţionat nimic despre un al optulea dosar, cel al fostului căpitan al naţionalei din Trinidad-Tobago David Nakhid.

Citește și Război Blatter – Platini: “La început a fost unatac personal. Apoi totul a devenit politic”

Comisia Electorală nu va analiza candidatura lui Michel Platini, atât timp cât acesta este suspendat, a menţionat FIFA. Preşedintele UEFA a fost suspendat 90 de zile din orice activitate legată de fotbal, de Comisia de Etică a FIFA, după ce justiţia elveţiană a deschis o anchetă cu privire la o sumă de bani pe care el a primit-o de la preşedintele forului mondial, Joseph Blatter. Acesta din urmă este suspectat că a efectuat o “plată neloială” de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini. Banii au fost achitaţi în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002. Platini a făcut apel la acestă suspendare.

Dosarele vor fi analizate mai întâi de Comisia de Etică a FIFA, care va stabili dacă există probleme de integritate în cazul vreunui candidat. Apoi, candidaturile vor fi procesate de Comisia Electorală, pe baza regulamentului forului internaţional. Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.

Citește și Cupa României Optimi: Pandurii-Dinamo, meciul serii de miercuri. Vezi programul și rezultatele

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă