Război Blatter - Platini: "La început a fost unatac personal. Apoi totul a devenit politic"

Preşedintele suspendat al FIFA, Joseph Blatter, a spus că actualul conflict dintre el și Michael Platini, care ar fi fost declanșat de francez, a degenerat dintr-un "atac personal" într-o "chestiune politică".

Share

Cristian Ionescu 0 comentarii

Actualizat: 28.10.2015 - 16:08

Preşedintele suspendat al FIFA, Joseph Blatter, a spus că actualul conflict dintre el și Michael Platini, care ar fi fost declanșat de francez, a degenerat dintr-un "atac personal" într-o "chestiune politică", conform Mediafax.

"La început a fost un atac personal. A fost Platini împotriva mea. Dar apoi a devenit o chestiune politică. Atunci cei care au pierdut organizarea Cupei Mondiale în SUA au fost contra celor care au câştigat-o pe cea din Qatar (2022). Anglia contra Rusia (2018)... Dar nu puteţi distruge FIFA. FIFA nu este o bancă elveţiană. FIFA nu este o companie comercială. Sunt sigur că atunci când UEFA a decis că nu mă mai voia, nu ştia că va declanşa un scandal politic de o asemenea importanţă", a spus preşedintele FIFA, în presa rusă.

Citește și Alegeri FIFA: Forul mondial a primit șapte candidaturi. Cine luptă pentru funcția de președinte

Blatter susţine că Michel Platini nu a avut curajul de a se prezenta la alegeri pentu a deveni preşedinte FIFA. "Victima este în cele din urmă Platini. De când sunt aici, FIFA a devenit o mare instituţie şi acest lucru a dus la invidie şi gelozie", a adăugat elveţianul.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.

După demisia lui Blatter, alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016.

Citește și Cupa României Optimi: Pandurii-Dinamo, meciul serii de miercuri. Vezi programul și rezultatele

 

Citește totul despre:

Comentarii