16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleAlege stilul vintage – Aceste piese sunt nemuritoare!

Alege stilul vintage – Aceste piese sunt nemuritoare!

Obiectele vintage sunt foarte frumoase și o alegere foarte bună pentru oricine vrea să impresioneze, să aibă un look trendy. Deși au ieșit din modă, ele au trecut proba timpului și tot sunt apreciate.

Mai mult decât atât, acum se pune accentul pe țesăturile prespălate, pe materialele textile care par să aibă o uzură intenționată, realizată prin prelucrări speciale. Aspectul lor este încrețit, estompat, puțin decolorat, amintește de stilul vintage al anilor trecuți.

Ce înseamnă stilul vintage?

Oamenii iubesc acest stil, mai ales că este un stil de epocă care a devenit trendy de 2-3 ani. Atenție însă! Nu confunda hainele în stil vintage cu hainele second-hand. Hainele în stil vintage sunt acelea din perioada anilor 1910-1960. Poți arunca o privire în garderoba bunicii pentru a-ți face o impresie cum arătau rochiile pe atunci.

Este vorba despre stilul pe care îl adopta Marlene Dietrich în epoca în care a trăit. Această artistă de cabaret și apoi stea de cinema avea o eleganță aparte și poate reprezenta un model al luxului burghez din Europa. Stilul ei este inconfundabil și poate fi adoptat de femei în ziua de azi. Ea purta rochii lungi cu aplicații prețioase, pantaloni eleganți, cape de lux și părea mereu coafată, avea părul blond și ușor buclat.

Marlene Dietrich era o iubitoare de lux, la fel cum se poate spune și de admirabila Coco Chanel. Aceasta din urmă s-a remarcat prin pălăriile deosebite, taioarele clasice și pantalonii largi. De asemenea, putem aminti de rochiile până la genunchi, pantalonii-pană și bluzele decoltate în stilul anilor ̛  50, ca în filmele clasice din acea perioadă. O putem aminti pe Vivien Leight cu rochiile încorsetate, sau putem spune de stilul colonial cu rochii ample, până la genunchi accesorizate cu bijuterii și pălării specifice epocii.

În anii ̛  50 – ̛  60 se remarcă stilul femeilor care iubeau luxul, care erau îmbrăcate cu rochii foarte elegante și blănuri scumpe, sau erau foarte sexy în pantaloni scurți și rochii mini. Un exemplu perfect ar fi Marilyn Monroe cu rochia ei albă.

La ce trebuie să fii atentă când alegi un obiect vintage?

Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când decizi să cumperi un obiect vintage. Acestea țin de preț, calitate și alte detalii:

·         Uneori prețul poate fi exagerat, nu te lăsa păcălit de comercianții care vor să facă bani peste noapte și umflă prețurile în mod intenționat.

·         Nu întotdeauna obiectele vintage sunt de calitate. Iar dacă sunt ieftine, cu defecte, nu merită să dai și mulți bani pe acestea.

·         Sunt haine vintage frumoase dar care pot fi deteriorate din cauza timpului: pot avea pete sau zone decolorate, tivuri deșirate, nasturi lipsă, etc.

·         Ideea nu este să aduni cât mai mute haine în garderoba ta, ci să ai haine elegante, de calitate.

·         Accesoriile vintage sunt foarte frumoase. În plus, oferă avantajul că se potrivesc la foarte multe articole de vestimentație. Pot transforma complet ținuta și te pot face să fii elegantă și să ai stil.

·         Nu cumpăra orice obiect vintage, doar pentru că este foarte elaborat. Gândește-te dacă este potrivit pentru hainele pe care le ai, mai ales dacă este vorba despre un accesoriu, o bijuterie, o geantă.

·         Încearcă să selectezi cu atenție obiectele vintage pe care vrei să le cumperi, să fie potrivite pentru vremurile acestea, să nu arate ca la un carnaval sau ca la o sărbătoare de Haloween.

·         Cumpără doar haine și accesorii vintage care sunt interesante, care îți pot crea un look interesant, plin de mister și eleganță.

Petrecerea în stil vintage – Magie și culoare!

Dacă îți dorești o petrecere vintage este bine să te îmbraci într-o rochie în acest stil, vei arăta în ea foarte feminină și atrăgătoare. Rochia poate deveni chiar sexy dacă se asortează cu o pereche de pantofi cu toc înalt și niște accesorii adecvate – mărgele, cercei.

Dacă ți se pare prea demodată, poți opta pentru o rochie mai actuală, dacă are o croială care te avantajează. Ține cont ca modelul să-ți vină perfect pe linia corpului, pentru că altfel este posibil să nu ai un aspect tocmai armonios. Nu este suficient să ai o rochie vintage frumoasă pentru a-ți crea o imagine de epocă, trebuie să fii atentă la detalii. O poți modifica puțin pentru a se potrivi conformației tale și o poți accesoriza cu pantofi, poșetă și bijuterii în același stil. Contează și coafura, deci nu ignora acest aspect.

Petrecerile vintage ne amintesc de filmele fascinante în care costumele actorilor erau pline de culoare. Poți crea și tu o petrecere în stilul cinematografului la tine acasă, cu ajutorul unei cabine foto unde să faci cu prietenii fotografii comice, folosind recuzită de teatru și film, iar astfel să stârnești senzații pozitive, de bună dispoziție.

Intră pe https://www.altophotobooth.ro și închiriază o astfel de cabină foto, care se poate transporta foarte ușor în orice locație.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă