37.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăLifestyle4 Pasi Necesari Pentru a Moderniza Instalatia Electrica Interioara

4 Pasi Necesari Pentru a Moderniza Instalatia Electrica Interioara

Nu conteaza daca ai cunostintele necesare sa o faci tu sau daca vrei pur si simplu sa apelezi la cineva – niciodata nu strica sa stii exact ce se intampla cu instalatia ta electrica. Pana la urma, tu esti cel care va continua sa locuiasca in acea casa – deci trebuie sa fii cat se poate de precaut.

La Cine Putem Apela?

Atunci cand vrei sa iti modernizezi instalatia electrica interioara, cel mai bun sfat este sa apelezi la cineva care are pregatirea necesara – mai exact, un electrician. Se stie ca fiecare „om al casei” vrea sa isi rezolve singur problemele – dar in aceste cazuri, trebuie sa iti pui siguranta pe primul loc. Fiecare greseala neobservata ar putea rezulta intr-un dezastru pentru casa ta.

Ce Trebuie sa Facem?

Deci te-ai hotarat sa faci acest upgrade. Sa vedem care sunt etapele pe care trebuie s le urmezi:

1.    Debransarea de la Vechea Instalatie

Daca te-ai hotarat sa faci aceasta schimbare, in mod inevitabil va trebui sa te debransezi – cu totul. Asta nu include doar debransarea de la panou; vorbim de scoaterea cablurilor de sub pereti, intrerupatoarele si tot ce tine de instalatia electrica. Daca vrei sa faci aceasta schimbare, du-o pana la capat.

Pare destul de complicat, dar atat timp cat angajezi pe cineva cu experienta, nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva ore. Plus, acelasi electrician se poate ocupa si de reconfigurarea acelor cabluri – dar trebuie sa fiti siguri ca acea persoana reprezinta o firma cunoscuta.

2.   Alegerea Unei Instalatii Electrice Noi

Aici trebuie din nou sa discutati cu electricianul si sa puneti la punct toate detaliile despre instalatia noua. Unde doriti sa puneti noile intrerupatoare? Cate prize doriti? Vreti lumini suplimentare care vor sta de veghe? Aceste detalii sunt foarte importante, intrucat de ele va depinde modul in care va fi configurata instalatia din perete.

3.   Realizarea Canalelor Pentru Retea

Acest pas este probabil cel mai important, intrucant presupune realizarea canalelor prin care vor trece cablurile. Avand in vedere ca trebuie sa sapati acele spatii, va fi un pic de munca – si probabil mult zgomot de bormasina. Totusi, un electrician cu experienta ar trebui sa stie care sunt cele mai eficiente intstrumente pentru a face procesul cat mai scurt si mai placut posibil. In general, un electrician bun se va ocupa si de remedierea peretilor dupa ce s-a configurat reteaua – sau macar va colabora cu un zidar bun.

4.   Instalarea Retelei

Acum ca s-au realizat canalele, tot ce mai ramane este sa instalezi cablurile, intrerupatoarele si prizele. Avand in vedere ca rutele si imaginea de ansamblu au fost discutate deja la pasul 2, nu ar trebui sa fie nicio problema. In scurt timp, ar trebui sa fii deja conectat din nou la panoul electric.

Atat timp cat apelezi la cineva cu experienta, totul ar trebui sa decurga rapid. Nu trebuie sa iti fie teama de reparatii sau de schimbare. Ba chiar mai mult, daca schimbi instalatia, este posibil sa faci si ceva economie la facturi – din simplul motiv ca firele noi nu vor mai „pierde” curent.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă