1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeLifestyle14th Lane: „cantină“ modernă pentru corporatiști, dar și loc cool de ieșit...

14th Lane: „cantină“ modernă pentru corporatiști, dar și loc cool de ieșit seara

legerea spațiului e în mod clar una bună pentru că nu sunt foarte multe localuri în această zonă de birouri în plină dezvoltare. Conceptul a fost și el bine gândit. Practic, ziua funcționează ca o cantină cu mai multe bufete (un fel de food court unibrand) cu servire la tejghea, iar seara, în regim de restaurant, cu meniu à la carte, așa că a reușit să atragă corporatiștii (și nu numai) de peste zi și spre seară – cu toate că zona nu e una dintre cele mai populare de going out.

Și vinerea aceasta, de la ora 20.00, de exemplu, locul va vibra pe sound-urile lui Simon Bogdan Mihai (membru Agurida – Loredana Band) la Re-Think: Traditional Music & Dinner.

În cursul săptămânii, bufetele se deschid pe rând în funcție de oră, cu breakfast, bucătărie internațională, italiană, asiatică, americană, zona de barbeque, coffee corner și băuturi; nu lipsește zona de deserturi. Așadar, ai salate pe care ți le faci cum vrei, alegând din mai multe ingrediente, pizza și paste, burgeri și coaste, wok-uri și alte asiatice – cam de toate pentru toate gusturile.

Meniul de seară e descris în ton cu tema localului: la tickets găsim antreuri – humus, salată Caesar, supă, fast track cu burgeri, all abord cu ribs și sea bass, pasta stop, destination – full train cu deserturi.

Prețuri decente: pizza sau o porție de paste 26 lei, un burger 30 lei, un steak 45 lei, o sticlă de vin de la 65 lei, un cappucino 8 lei.

Și amenajarea e bine gândită – pereți de sticlă, pasteluri, verdeață și o compartimentare fluidă în mai multe zone – una relaxantă și de socializare. Ideea – de unde vine și numele localului – a plecat de la primul tramvai electric din București – tramvaiul 14, care pornea de la „Uzina Electrică”, aflată acum un secol vis-a-vis de imobilul în care e restaurantul, iar arhitecții au ales și câteva decoruri tematice, precum șina de tramvai inserată în pardoseala industrială și desene tehnice ale unei locomotive gravate în placajul pereților.

 

VINUL SĂPTĂMÂNII by Cezar Ioan

 

Spumant Colocviu la Veneția, Casa de Vinuri Cotnari

Dacă n-am mai făcut această recomandare aici, vă rog să mă iertați. Obținut din struguri de Busuioacă de la Cotnari, acest spumant e atât de agreabil și accesibil ca gust încât îi va „converti“, sper, pe mulți dintre cei care beau „bule“ numai la aniversări, nunți și revelioane. E aromat în stilul atât de plăcut care a făcut faima vinurilor din Busuioacă, dar e sec – ceea ce prezintă, cred eu, un avantaj pentru că deschide pofta (și de băut, și de mâncat), nu îi pune capăt! Iar efervescența lui este una blândă, plăcută, numai bună să-i propulseze aromele și să stimuleze papilele gustative. La cei 45-50 de lei cu cât poate fi găsit online și în magazinele specializate, e un „must have“ al primăverii, atât pentru ocazii speciale, cât și pentru orice alt eveniment plăcut, de zi sau de seară.

 

Cele mai citite

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...
Ultima oră
Pe aceeași temă