1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaZelenski e hotărât ca Ucraina să ia măsuri mai puternice împotriva industriei...

Zelenski e hotărât ca Ucraina să ia măsuri mai puternice împotriva industriei de armament a Rusiei

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina doreşte să ia măsuri mai puternice împotriva industriei de armament a Rusiei, după ce a văzut un raport despre complexul militar-industrial al Rusiei, informează dpa, potrivit agerpres.ro.

“Putem vedea clar în ce zone trebuie crescută presiunea asupra Rusiei pentru a preveni creşterea capacităţilor teroriste”, a spus preşedintele Zelenski în discursul său video de marţi seara.

“Sancţiunile nu sunt suficiente. Vor fi, de asemenea, mai multe acţiuni proprii, ucrainene, împotriva statului terorist. Atât timp cât agresiunea Rusiei continuă, Rusia trebuie să simtă pierderi”, a declarat Zelenski, conform Reuters, fără a oferi alte detalii.

Moscova şi-a intensificat producţia de arme pentru a-şi sprijini invazia pe scară largă în Ucraina. Deşi statele occidentale au impus sancţiuni după ce Kremlinul a început războiul, Kievul se teme că Moscova şi companiile ruseşti reuşesc în continuare să obţină componentele electronice de care au nevoie din alte ţări, eludând sancţiunile.

Ucraina este, de asemenea, îngrijorată de aprovizionarea cu muniţie de artilerie, a spus Volodimir Zelenski.”Aceasta este o problemă cu care ne confruntăm zilnic”, a spus Volodimir Zelenski. Şeful statului ucrainean a precizat că aprovizionările actuale sunt importante, dar că este nevoie de muniţii suplimentare.”Şi creştem treptat volumul producţiei noastre ucrainene”, a mai precizat el, potrivit dpa.

Avertisment de la premierul Bulgariei, în ziua vizitei lui Zelenski. Dacă Ucraina pierde războiul, granița Rusiei se apropie de România și de Bulgaria

Chiar în ziua în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, era așteptat în vizită la Sofia, premierul Bulgariei, Nikolay Denkov, a lansat un mesaj îngrijorător, în care evocă riscul ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia.

Șeful guvernului Bulgariei, Nikolay Denkov, a făcut o declarație îngrijorătoare, cu privire la războiul dintre Rusia și Ucraina, în dimineața zilei de 6 iulie 2023, chiar înainte ca președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să ajungă la Sofia. Declarația lui Denkov a fost prezentată de presa din Bulgaria. Premierul Bulgariei a intenționat să confirme vizita la Sofia a președintelui Ucrainei, vizită despre care, până în ziua de 6 iulie, circulau doar zvonuri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:48

VIDEO. Momente emoționante! O mamă se revede cu fiica sa, după ce a fost luată prizonieră

O mamă care i-a blocat pe militanții Hamas pentru ca soțul și copilul ei să poată scăpa s-a reîntâlnit cu fiica ei de trei...
00:01:42

VIDEO. UE ajunge la un acord istoric pentru reglementarea inteligenței artificiale

Oficialii UE au ajuns la un acord privind normele care reglementează utilizarea inteligenței artificiale, a declarat vineri, 8 decembrie, șeful industriei UE, Thierry Breton,...
00:00:38

VIDEO. Trei miliarde de dolari pentru prima cale ferată de mare viteză din SUA

Președintele SUA, Joe Biden, a prezentat vineri, 8 decembrie, o investiție de 3 miliarde de dolari pentru un proiect feroviar de mare viteză care...
Ultima oră
Pe aceeași temă