21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalZborurile se vor scumpi, spune Willie Walsh de la Asociația Internațională a...

Zborurile se vor scumpi, spune Willie Walsh de la Asociația Internațională a Transportului Aerian

Prețul biletelor de avion va crește „fără îndoială” pe măsură ce combustibilul se scumpește, a avertizat un șef al industriei aeriene.

Prețul petrolului a atins prețuri record pe măsură ce economiile mondiale se redresează în urma pandemiei Covid și din cauza războiului din Ucraina, scrie BBC.

Aceste costuri vor fi transferate asupra consumatorilor, a declarat Willie Walsh, directorul general al Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), Willie Walsh.
Fostul șef al British Airways a mai spus că aeroportul Heathrow „ar fi trebuit să se pregătească mai bine” pentru a evita recentele perturbări.

Însă Heathrow a declarat că domnul Walsh a fost prost informat.

Turiștii trebuie să fie pregătiți pentru o creștere a costului zborurilor, a declarat Walsh la emisiunea BBC Sunday Morning.

„Biletele vor fi mai scumpe pentru consumatori, fără îndoială”, a spus el, adăugând că „prețul ridicat al petrolului” se va „reflecta în prețuri mai mari ale biletelor”.

Prețurile petrolului erau deja în creștere, pe măsură ce cererea a crescut din nou pentru țările care începuseră să se redreseze în urma pandemiei Covid.

Consecințele războiului din Ucraina au împins prețurile și mai sus. Statele Unite au anunțat o interdicție totală a importurilor de petrol din Rusia, iar Marea Britanie va elimina treptat livrările rusești până la sfârșitul anului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:48

Rușii își iau rămas bun de la cei dragi recrutați în armată pentru a lupta în Ucraina

Rușii din orașul siberian Tara și-au luat rămas bun de la cei dragi care au fost chemați și recrutați să lupte în Ucraina luni...

Pandemia a afectat siguranța zborurilor

În ultimii doi ani, COVID-19 a devenit un risc serios pentru persoanele care călătoresc cu avionul. Timp de mai multe luni, zborurile au fost...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă