30.4 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Violeta Alexandru: 750 angajatori au făcut cereri incomplete pentru 7.800 salariați

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a achitat până acum peste 2 miliarde lei pentru susținerea unei părți din costul salarial în cazul a 600.000 persoane aflate în șomaj tehnic din cauza restricțiilor impuse de pandemie și care au revenit la locurile de muncă. Cei mai mulți beneficiari sunt din București și din județele Prahova, Sibiu și Suceava.

750 angajatori au depus până acum cereri incomplete pentru obținerea procentului de 41,5% din costul salarial aferent unui total de 7.800 angajați reveniți la muncă după perioada de șomaj tehnic.

„Dorinţa mea este ca sprijinul Guvernului să ajungă la fiecare dintre aceşti salariaţi şi îi rog pe angajatori să îşi completeze actele, am cerut Agenţilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă să lucreze cu fiecare angajator, am verificat personal şi s-au trimis cel puţin două, trei adrese pentru ei ca să-şi completeze aceste acte. Mi se pare important să folosim aceste fonduri pentru cât mai mulţi români care au nevoie de ele şi ca atare fac şi acum un apel pentru angajatori să intre în legătură cu AJOFM să îşi completeze solicitările mai ales că ele nu sunt aşa de complicate.”, a făcut un apel Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Ultima oră
Pe aceeași temă