19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInternaționalVreme extremă în China cu secetă și inundații

Vreme extremă în China cu secetă și inundații

Este vreme extremă în China cuprinsă de secetă și inundații în același timp, autoritățile fiind puse în situația de a-i ajuta pe localnici să supraviețuiască.

Fermierii din Guizhou și Chongqing din sud-estul Chinei se luptă să salveze recoltele amenințate de o secetă fără precedent, în mijlocul caniculei, în timp ce sătenii au fost prinși în inundații cauzate de ploile abundente din alte regiuni, a raportat televiziunea de stat sâmbătă (20 august).

Fermierii din regiunea Sandu, Guizhou, au direcționat apa dintr-un canal în câmpul crăpat pentru a iriga culturile, potrivit Reuters.

Sătenii din Chongqing s-au așezat pentru a primi rația cu apă de la un camion, care a străbătut munții pentru a ajunge în sat.

Între timp, în alte regiuni, cum ar fi orașul Tangshan din nordul Chinei, din provincia Hebei, sătenii au rămas prinși în casele lor după ploi abundente și inundații. Salvatorii au fost văzuți cum scoteau victimele cu bărcile de salvare.

Din iunie, China se confruntă cu vremea extremă, de la valuri de căldură la inundații istorice. Guvernul a dat vina pe schimbările climatice, despre care spune că vor afecta din ce în ce mai mult economia și societatea.

Centrul meteo Xinjiang din China avertizează asupra inundațiilor ce ar urma să vină

Centrul meteo Xinjiang din China a avertizat sâmbătă (23 iulie) asupra inundațiilor și alunecărilor de noroi ce aduc riscuri pentru agricultură, pe măsură ce valurile de căldură s-au extins în regiune, accelerând ritmul topirii ghețarilor ce pune în pericol vasta sa producție de bumbac.

China s-a copt la căldura din aceasă vară ce a fost peste normalul din iunie, unii meteorologi dând vina pe schimbările climatice, potrivit Reuters.

Vremea excesiv de caldă a dus la creșterea cererii de energie electrică pentru a se răci casele, birourile și fabricile. În regiunile agricole, seceta a fost o preocupare.

Ultimele valuri de căldură din Xinjiang au fost deosebit de lungi ca durată și răspândire, a declarat Chen Chunyan, expert șef la Observatorul Meteorologic din Xinjiang, pentru presa de stat.

Ea a remarcat că vremea extremă din sudul și estul regiunii Xinjiang, de peste două ori mai mare decât Franța, durează deja de aproximativ 10 zile ceea ce ar putea duce la creșterea riscului producerii inundațiilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Cine este pădurarul „garantat” de baronul Gheorghe Flutur care va conduce APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va avea din această săptămână un nou director general în persoana unui silvicultor, fost deputat...

Accident la Pietriș în care au fost implicați șase copii

Marți seara, un grav accident rutier a avut loc în localitatea Petriș, din județul Bistrița-Năsăud, în care au fost implicate opt persoane, conform primelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă