22 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește...

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din Emiratele Arabe Unite, șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, într-o aparentă încercare de a spori eforturile pentru a repara legăturile rupte cu aliații din Golful Arab.

Dorința Washingtonului de a îmbunătăți legăturile cu monarhiile din Golf vine într-o nouă urgență, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, care a evidențiat importanța producătorilor de petrol din Golf, deoarece Europa încearcă să-și reducă dependența energetică de Rusia, conform Reuters.

Kamala Harris a mers în Emiratele Arabe Unite cu cei mai importanți oficiali ai administrației SUA

Delegația Statelor Unite, condusă de vicepreședintele Kamala Harris, include aproape toți cei mai importanți asistenți ai securității naționale ai lui Biden, de la secretarii de stat și apărare și șeful Agenției Centrale de Informații până la oficiali de rang înalt de la Casa Albă.

Statele din Golf au refuzat până acum să ia parte în conflictul din Ucraina. Greii OPEC, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, au rezistat, de asemenea, solicitărilor de a crește producția pentru a ajuta la îmblânzirea prețurilor țițeiului care au agravat inflația la nivel mondial.

Alcătuirea delegației reflectă dorința Washingtonului de a-și arăta angajamentul față de regiune, spun înalți oficiali americani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Moromeți, revin foncirea și fumărirea!

Deși veniturile bugetare au crescut cu 21,5% față de anul precedent, Agenția Națională de Administrare Fiscală trece de la 1 iulie la verificări în...

Ministrul de Externe al Serbiei vine la București. România primește clădirea Luceafărul

Ministrul de Externe al Serbiei, Nikola Selaković, se află luni la București, unde se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul de...

Moromeți, revin foncirea și fumărirea!

Deși veniturile bugetare au crescut cu 21,5% față de anul precedent, Agenția Națională de Administrare Fiscală trece de la 1 iulie la verificări în...
Ultima oră
Pe aceeași temă