16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Orban ,,Avem prevăzută o creştere la Victor Babeş cu un număr...

VIDEO Orban ,,Avem prevăzută o creştere la Victor Babeş cu un număr de cel puţin 10 paturi la ATI’’

Orban: ,,Avem prevăzută o creştere la Victor Babeş cu un număr de cel puţin 10 paturi la ATI’’

 

PREMIERUL a mai precizat că la Malaxa există „un spital privat cu care s-a discutat şi care pune la dispoziţie un spital cu 30 de paturi la terapie intensivă”.

La Victor Babeş se prevede o creștere a numărului de paturi cu 10, iar „la Bihor există o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensivă şi mai multe paturi conectate la oxigen de a intra în lupta anti-COVID”, a mai adăugat Premierul.

„De la începutul pandemiei, suntem într-un efort constat de creştere a numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, dar şi a numărului de paturi din spitale, care nu sunt în secţii de terapie intensivă. Evident că am crescut semnificativ acest număr de paturi în secţiile ATI şi acţionăm în continuare pentru a creşte numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă pentru pacienţi”, a declarat Ludovic Orban.

,,La spitalul Malaxa ar trebui ca într-o săptămână să fie funcţionale toate paturile.”

„De exemplu, în Bucureşti, conform planului e prevăzută o creştere de paturi la spitalul Malaxa unde este necesară realizarea unei instalaţii de oxigen. Există un spital privat cu care s-a discutat şi care pune la dispoziţie un spital cu 30 de paturi la terapie intensivă. Mai are nevoie de câteva transferuri, dar au personal. La Bihor mai există o punerea la dispoziţie din partea unui spital privat. De asemenea, există o strategie care a fost gândită şi pusă în practică de creştere a capacităţii de tratare în secţiile ATI. Avem prevăzută creşterea numărului de paturi la Victor Babeş cu un număr de cel puţin 10 paturi. Ele sunt disponibilizate. Malaxa ar trebui într-o săptămână să aibă funcţionale toate paturile de ATI. 10 paturi la spitalul privat, nu le pronunţ numele, le las posibilitatea să anunţe ei când vor deveni spital COVID”, a completat Orban.

,,Toate serviciile medicale care sunt furnizate sunt decontate.”

„Pe fiecare regiune există o gândire, sunt spitale pregătite. La Bihor există o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensivă şi mai multe paturi conectate la oxigen de a intra în lupta anti-COVID. Pe toate serviciile medicale care sunt furnizate fie că e vorba de spitalele publice sau private sunt decontate. Noi suntem pregătiţi să luăm toate măsurile, aşa cum le-am luat de la începutul pandemiei”, a concluzionat premierul.

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...
Ultima oră
Pe aceeași temă