35.6 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO. Diana Șoșoacă solicită reluarea alegerilor. Senatoarea, lovită la cap

VIDEO. Diana Șoșoacă solicită reluarea alegerilor. Senatoarea, lovită la cap

Astăzi, în jurul orei 13:00, un eveniment major s-a produs în București, Sector 3, la adresa Strada Liviu Rebreanu nr. 29.

În mijlocul zilei, Diana Șoșoacă a surprins o scenă alarmantă: persoane nelegitime și fără identificare clară descărcau saci cu voturi într-o clădire fără însemne. Această descoperire a stârnit imediat suspiciuni cu privire la integritatea procesului electoral, susține aceasta într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI – La scurt timp după ce a câștigat un mandat în Parlamentul European, Diana Șoșoacă a mers la Ambasada Rusiei

Astăzi, 12.06.2024, în jurul orei 13.00, am descoperit pe Strada Liviu Rebreanu nr. 29 din Bucureşti, Sector 3, o clădire fără însemne, unde persoane nelegitimate şi fără însemne descărcau saci cu voturi. În calitate de senator al României şi de candidat la alegerile europarlamentare, am solicitat procesele verbale de predare-primire a acelor voturi, precum şi acces în incinta respectivă care nu respecta normele legale de depozitare a voturilor pentru a verifica provenienţa voturilor şi legalitatea întregii proceduri,

transmite Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, lovită la cap

Potrivit relatărilor din comunicat, jandarmii au acționat cu brutalitate, aplicând lovituri asupra reprezentantului statului, care a suferit răni grave. Aceasta și-a pierdut cunoștința în urma unei lovituri la cap și a necesitat intervenția unei ambulanțe, fiind ulterior transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

CITEȘTE ȘI – VIDEO. Scandal făcut de Diana Șoșoacă la o clădire unde se depoziteză buletine de vot. “Am nevoie de ajutorul SPP”

Jandarmeria nu doar că nu a verificat legalitatea transportului de voturi şi cine sunt persoanele care mutau sacii cu voturi, dar a acţionat cu violenţă împotriva mea, deşi sunt reprezentant al autorităţii de stat şi, în plus, candidat la alegerile europarlamentare. Astfel, mai mulţi jandarmi m-au înconjurat şi m-au lovit din toate părţile, lăsându-mi urme de lovituri pe corp, eu pierzându-mi cunoştinţa în urma unei lovituri la cap şi având nevoie de intervenţia unei Ambulanţe şi, ulterior, de o vizită la spital,

se mai arată în comunicatul de presă.

În ciuda apelurilor disperate către multiple instituții, inclusiv numărul de urgență 112 și organele de aplicare a legii, autoritățile au eșuat în a asigura protecția demnitarului și în a interveni pentru oprirea violenței. Mai mult, agresiunea asupra acestuia sugerează o încercare disperată de a ascunde fraudele masive care au avut loc la alegerile din 9 iunie și de a descuraja orice formă de protest împotriva manipulării procesului electoral.

„Complicitatea autorităţilor statului e aşa de mare încât nimeni nu a avut curajul să intervină pentru a potoli violenţa jandarmilor sau a verifica ce se întâmplă cu voturile din saci, deşi am apelat şi numărul de urgenţă 112, Direcţia Naţională Anticorupţie, Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul Electoral Central precum şi Serviciul de Protecţie şi Pază pentru a-mi asigura protecţia ca demnitar pentru că jandarmii au declarat că ei nu îmi recunosc această calitate şi nu îi interesează.

Acest atac al Jandarmeriei împotriva unui senator al României şi candidat la alegerile europarlamentare este menit să ascundă frauda imensă de la alegeri şi să descurajeze toate protestele împotriva fraudării alegerilor. De menţionat că nivelul nemaivăzut al fraudelor de la alegerile din 9 iunie a fost sesizat şi de alte partide din Opoziţie, dar toate contestaţiile au fost respinse, indiferent de la ce partid erau. Dar folosirea violenţei împotriva unui senator şi candidat la alegerile europarlamentare arată frica autorităţilor şi dorinţa lor de a ascunde frauda din aceste alegeri cu orice preţ. Ca dovadă, nici până acum autorităţile nu au fost în stare să finalizeze numărătoarea voturilor”, mai transmite S.O.S în comunicatul de presă.

În fața acestui atac grav asupra democrației și integrității procesului electoral din România, Diana Șoșoacă face un apel către comunitatea internațională pentru trimiterea unei delegații internaționale pentru a investiga în mod independent frauda masivă care a avut loc la alegerile din 9 iunie. Comparabilă cu evenimentele din 1946, această fraudă a afectat grav fundamentul democrației și a subminat încrederea în instituțiile statului.

Vă solicit, de aceea, trimiterea unei delegaţii internaţionale pentru a verifica frauda imensă din aceste alegeri, comparabilă cu cea din 1946 când comuniştii au preluat puterea în România prin furtul masiv al voturilor, precum şi să determinaţi autorităţile din România să reia tot procesul de votare pentru că alegerile din 9 iunie au fost furate. Voi solicita la rândul meu autorităţilor române recunoaşterea fraudei din aceste alegeri şi refacerea lor sub supraveghere internaţională,

potrivit sursei citate.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă