10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Agenția Spațială Europeană își dă acordul pentru continuarea studiului exoplanetelor

VIDEO Agenția Spațială Europeană își dă acordul pentru continuarea studiului exoplanetelor

Statele membre ale Agenției Spațiale Europene (Esa) au adoptat oficial proiectul joi, semnând ca studiile de fezibilitate să continue încă doi ani.

Preconizată a fi lansată în 2029, misiunea s-a aflat până în prezent în faza de studiu. Decizia ESA presupune trecerea în stadiul de aplicare şi va deschide calea pentru un apel la oferte pentru construcţia telescopului.

Ariel va testa gazele care învelesc exoplanetele pentru a încerca să înțeleagă cum s-au format aceste obiecte și cum au evoluat ele în timp.

Descoperirile sunt de așteptat să ajute la plasarea naturii propriului nostru sistem solar într-un context mai larg.

Plasată la punctul Lagrange 2, o poziţie teoretică situată la circa 1,5 milioane de kilometri de Terra, Ariel va avea drept misiune observarea planetelor temperate şi a celor fierbinţi, cu dimensiuni de la cele similare unui Super-Terra – asemenea planetei noastre sau mai mari – până la giganţi gazoşi de talia lui Jupiter.

Până în prezent, au fost inventariate peste 4.000 de exoplanete, corpuri cereşti orbitând în jurul unei stele alta decât Soarele. Prima exoplanetă a fost identificată în 1995. 

 

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă