31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăVeste bună: BNR a redus dobânda cheie la 6,75% pe an. Dobânzile...

Veste bună: BNR a redus dobânda cheie la 6,75% pe an. Dobânzile băncilor ar putea să scadă

Banca Națională a României vine cu vești bune pentru economie și anunță reducerea dobânzii cheie la 6,75% pe an. Această decizie este așteptată să fie urmată de scăderi similare ale dobânzilor practicate de bănci, aducând beneficii pentru consumatori și mediul de afaceri.

BNR a anunțat, vineri, că a redus rata dobânzii de politică monetară la 6,75% pe an, de la 7% pe an. Decizia va intra în vigoare începând cu data de 8 iulie 2024, conform informațiilor furnizate de banca centrală și citate de Agerpres.

În plus, BNR a decis să scadă rata dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 7,75% pe an, de la 8,00% pe an, și rata dobânzii la facilitatea de depozit la 5,75% pe an, de la 6,00% pe an.

Totodată, s-a hotărât menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Rata dobânzii de politică monetară nu a fost modificată din luna ianuarie a anului trecut, când BNR a crescut-o la 7% pe an, de la 6,75% pe an.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă