27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăPoliticăUn nou sondaj realizat de Avangarde arată că PSD ar ieși ușor...

Un nou sondaj realizat de Avangarde arată că PSD ar ieși ușor pe primul loc la alegerile parlamentare

Un sondaj realizat de Avangarde în perioada 12-20 aprilie, arată că PSD ar câştiga detaşat, dacă duminică ar avea loc alegerile parlamentare.

Rezultatele ar arăta astfel potrivit sondajului realizat de Avangarde:

Partidul Social Democrat(PSD) – 36%
Partidul Naţional Liberal(PNL) – 19%
Alianţa pentru Unirea Românilor(AUR) – 14%
Uniunea Salvaţi România(USR) – 11%
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România(UDMR) – 5%
Altele(mai puţin de 5%) – 15%

Un sondaj Avangarde dă PSD drept câștigător detașat în alegerile parlamentare, iar premierul Ciucă și liderul PSD Ciolacu conduc în topul încrederii

La capitolul încredere faţă de politicieni şi personalităţi din România, preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul Nicolae Ciucă se află la egalitate, cu 31 de procente.

Liderul USR, Cătălin Drulă are 15% credibilitate, preşedintele AUR George Simion 13%, iar Ludovic Orban 11%, conform cotidianul.ro.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 906 de persoane, prin metoda CATI(telefonic).

La sfârșitul lui martie 2022, un sondaj Avangarde arăta tot PSD pe primul loc

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de Avangarde, la comanda PSD, social democrații au ajuns la 35% intenție de vot, urmați de liberali, care au 16% și de AUR cu 15%. USR ar fi votat de 12% dintre respondenți. În ceea ce privește încrederea, Alexandru Rafila, Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă ocupă primele trei locuri. Dintre liderii de partide, Marcel Ciolacu are cea mai mare încredere (30%), în timp ce liderul PNL Florin Cîțu este cotat cu 6%.

Alexandru Rafila, Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă ocupă primele trei locuri în topul încrederii, toţi cu un procent de 34%, potrivit sondajului de opinie realizat de Avangarde. Pe ultimele trei locuri se află Nicuşor Dan – 8%, Rareş Bogdan şi Florin Cîţu cu 6% cotă de încredere.

De asemenea, sondajul Avangarde arată că 51% dintre români cred că Guvernul a gestionat bine criza refugiaţilor, în timp ce 19% spun că Executivul s-a descurcat prost, conform digi24.ro.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 22.03.2022 – 29.03.2022, iar la el au participat 900 de respondenți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă