11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn fost membru CSM cere sesizarea CCR privind termenul de introducere a...

Un fost membru CSM cere sesizarea CCR privind termenul de introducere a contestaţiei în anulare

“Astăzi (vineri -n.r.), în nume personal, am formulat o petiţie adresată Avocatului Poporului, prin care am solicitat sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate în ce priveşte art. 428 alin. 1 Cpp, care prevede termenul de 30 de zile de la comunicare pentru introducerea unei contestaţii în anulare.În motivare am plecat de la efectele Deciziei CCR nr. 685/2018 şi de la tratamentul juridic diferenţiat şi discriminatoriu în care se află persoanele care au fost condamnate şi execută pedepse pronunţate de Completele de 5 judecători de la ÎCCJ în perioada 1.02.2014 şi până în prezent”, anunţă Adrian Toni Neacşu, pe Facebook.

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii reaminteşte că prin Decizia 685/2018 s-a stabilit că “atât în materie penală, cât şi extrapenală, sancţiunea compunerii nelegale a completului de judecată este nulitatea necondiţionată şi, prin urmare, absolută, a actelor îndeplinite de un astfel de complet”.

De altfel, tot Adrian Toni Neacşu anunţa, referitor la deciziile luate de completurile de 5 judecători de la instanţa supremă din 1 februarie 2014 şi până acum, că el a numărat cel puţin 350 de astfel de hotărâri judecătoreşti care ar fi lovite de nulitate din cauza alcătuirii nelegale a completurilor.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă