28.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeȘtirile zileiUn bărbat „traversează drumul” într-o barcă după spargerea unui baraj din Ucraina

Un bărbat „traversează drumul” într-o barcă după spargerea unui baraj din Ucraina

Un bărbat, locuitor ucrainean, „ traversează drumul” într-o barcă după spargerea unui baraj din Ucraina, de la Kakhovka, de lângă Mykolaiv.

Un locuitor din Mykolaiv a fost văzut folosind o barcă joi (8 iunie) pentru a naviga pe ceea ce odinioară erau străzi pietonale, dar acum sunt zone puternic inundate după distrugerea unui baraj imens din sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

Nivelul apei creștea rapid în orașul Mykolaiv, situat la nord-est de Herson și una dintre cele mai afectate zone.

Un bărbat „trece drumul” într-o barcă, după spargerea unui baraj din Ucraina, cel hidroelectric de la Kakhovka, datând din era sovietică

Rusia și Ucraina au aruncat una pe alta vina pentru ruperea imensului baraj hidroelectric Kakhovka din era sovietică, care a trimis apele în cascadă în zona de război din sudul Ucrainei, la primele ore ale zilei de marți (6 iunie), forțând zeci de mii de oameni să-și părăsească casele.

Ucraina a declarat că inundațiile vor lăsa sute de mii de oameni fără acces la apă potabilă, vor învălui zeci de mii de hectare de teren agricol și vor transforma cel puțin 500.000 de hectare, lipsite de irigare, în zone „deșertice”.

VIDEO: Barajul Nova Kakhovka a fost distrus, iar Khersonul s-a „scufundat”

O înregistrare video realizată cu o dronă a arătat miercuri (7 iunie) inundații în Kherson, în Ucraina, și case scufundate în apă după ce barajul Nova Kakhovka a fost distrus.

Guvernatorul regional Oleksandr Prokudin a declarat că apa a ajuns la o adâncime de 5.3m în unele locuri din Kherson și ar putea atinge punctul maxim până la sfârșitul zilei de miercuri.

În Kherson, un oraș mare aflat la aproximativ 60km de barajul distrus, locuitorii au amenajat puncte de îmbarcare improvizate pentru bărcile pneumatice pe care poliția, salvatorii și voluntarii le folosesc acum pentru a se deplasa.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zodiile lovite de noroc la bani în luna Octombrie. Să vă țineți bine

1. Berbec:Energia dinamică a lui Marte vă impulsionează să luați inițiativa în afaceri. Oportunități neașteptate de investiții pot apărea, dar este esențial să...

Un autobuz cu elevi s-a prăbușit într-o râpă

Doi adulţi au murit şi mai mulţi elevi au fost răniţi după ce autobuzul în care se aflau ”s-a rostogolit într-o râpă de...

27 de persoane arestate în Spania pentru spălarea a peste 65 de milioane de euro. Banii erau obținuți din traficul de droguri

Poliția națională spaniolă (Policia Nacional), sprijinită de Europol, a dezmembrat o rețea infracțională implicată în traficul de droguri și în spălarea unor sume mari...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies